Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, έπεσαν πυροβολισμοί έξω από το κοινοβούλιο, έπειτα από την επίθεση ενός άνδρα, ο οποίος πρόλαβε να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό. Συγκεκριμένα, ο δράστης με το αυτοκίνητό του σκόρπισε τον πανικό κατευθυνόμενος προς το κοινοβούλιο, καθώς στη γέφυρα Ουέστμινστερ που βρίσκεται πολύ κοντά, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και άρχισε να χτυπάει ανθρώπους. Λίγες στιγμές αργότερα, έπεσε με το όχημα στα κιγκλιδώματα έξω από το κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Σκότλαντ Γιαρντ οι νεκροί είναι 4: Ο δράστης, ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε στο Κοινοβούλιο και δύο πολίτες που χτύπησε με το αυτοκίνητο στη γέφυρα Ουέστμινστερ. Πάνω από 20 είναι οι τραυματίες, αρκετοί σε σοβαρή κατάσταση.

Ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και τρέχοντας πέρασε την πύλη του κοινοβουλίου κρατώντας μαχαίρι. Πρόλαβε να τραυματίσει έναν αστυνομικό, πριν τον πυροβολήσουν οι άνδρες της ασφάλειας και πέσει νεκρός. Τόσο ο αστυνομικός όσο και ο δράστης είναι τραυματίες, στα ασθενοφόρα που έσπευσαν στο κοινοβούλιο. Ασθενοφόρο-ελικόπτερο έφτασε επιτόπου. Η γέφυρα Ουέστμινστερ είναι γεμάτη τραυματίες και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ο αριθμός των ανθρώπων που «χτύπησε» ο δράστης με το αυτοκίνητό του. Οι πυροβολισμοί σκόρπισαν τον πανικό στην περιοχή. Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί- ανάμεσά τους πολλοί τουρίστες- έτρεχαν τρομοκρατημένοι για να φύγουν από το σημείο.

Το Κοινοβούλιο σταμάτησε τις εργασίες του. Η αστυνομία ζήτησε από όσους βρίσκονταν στο κτίριο του κοινοβουλίου να μείνει στα γραφεία και μακριά από τα παράθυρα. Η περιοχή αποκλείστηκε, ο κοντινός σταθμός του μετρό έκλεισε, ενώ βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί βρίσκονται πλέον στους χώρους του βρετανικού κοινοβουλίου. Ενας αστυνομικός με πολιτικά έσπρωξε την Τερέζα Μέι σε ένα αυτοκίνητο και απομάκρυνε την πρωθυπουργό της Βρετανίας ταχύτατα από το σημείο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Έρευνα του Κυπριακού Ινστιτούτου Στατιστικολόγων (ΚΙΣ) για τη συμμετοχή των νέων στις προεδρικές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο του 2018, έδειξε ότι το 63% δεν επιθυμεί να ψηφίσει στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου, το 71% από τους νέους που απάντησαν ότι δεν επιθυμούν να ψηφίσουν είναι κάτοχοι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού διπλώματος. Ο πρόεδρος του ΚΙΣ, Χρύσανθος Σαββίδης, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, διότι 6 στους 10 νέους δεν έχουν πρόθεση να ψηφίσουν.

Η εξήγηση που δίνεται γι’ αυτήν τη στάση των νέων (μέσα από συμπληρωματικές ερωτήσεις) είναι ότι δεν εμπιστεύονται τα κόμματα, οι πολιτικοί δεν λένε την αλήθεια, κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτούς προκειμένου να βρουν δουλειά και κανείς δεν τους δίνει βήμα. Στην ερώτηση τι θα πρέπει να κάνουν τα κόμματα για να πείσουν τους νέους να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, το 21% απάντησε να ασχοληθούν με προβλήματα νεολαίας, το 19% να έχουν νεαρό υποψήφιο πρόεδρο, το 18% να εφαρμόσουν την αξιοκρατία στη δημόσια υπηρεσία, το 16% να επικοινωνούν με τους νέους, ένα άλλο 16% είπαν να τους δίνουν βήμα και 10% να δώσουν προτεραιότητα στη λύση του Κυπριακού.

Σε ερώτηση εάν πιστεύουν ότι μετά τις εκλογές 2018 θα αλλάξουν οι συνθήκες αναφορικά με τα προβλήματα της νεολαίας, το 72% απάντησε ότι θα παραμείνουν οι ίδιες, το 13% πιστεύει ότι θα χειροτερέψουν και το 15% θα βελτιωθούν. Η έρευνα αφορούσε νέους ηλικίας από 18 έως 35 ετών και κάλυπτε ολόκληρη την επικράτεια των ελευθέρων περιοχών της Κύπρου με μέγεθος δείγματος 706 άτομα. Το δείγμα καθορίστηκε και με τη μέθοδο της απλής τυχαίας στρωματοποιημένης δειγματοληψίας, ενώ η συλλογή των πληροφοριών έγινε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Οι ασθενείς με κατάθλιψη ξεπέρασαν τους 500.000 στην Ελλάδα, ενώ ραγδαία είναι η αύξηση των αυτοκτονιών εξαιτίας των μέτρων λιτότητας. Ο Κώστας Χρυσόγονος επισημαίνει αυτά τα τρομακτικά στοιχεία σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που σημειώνει την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης, ιδιαίτερα εξαιτίας των χρεών και της απειλής κατάσχεσης κατοικίας, ζητά να ενημερωθεί για της δράσεις της Κομισιόν προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης του κ. Χρυσόγονου:

«Σύμφωνα με στοιχεία Ελλήνων επιστημόνων, τα οποία συζητήθηκαν στο πλαίσιο Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας, καταγράφεται ανησυχητική αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης στην Ελλάδα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα εξαιτίας χρεών και απειλών κατασχέσεων οικίας. Συγκεκριμένα, το 2015 οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000. Παράλληλα, ιδιαίτερος προβληματισμός προκύπτει από την ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών (κατά 35%) εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, ενώ από το 2012 και μετά τα ποσοστά των ακούσιων νοσηλειών (κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας) αυξάνονται ραγδαία, φτάνοντας από 56,6% το 2012 σε 74,5% το 2014. Κατόπιν αυτών ερωτάται η Επιτροπή:

i) Ποια στοιχεία διαθέτει σχετικά με την αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης στην Ελλάδα;

ii) Τι κάνει για να αντιμετωπίσει την κατάσταση;

iii) Πόσο ακόμα πρέπει να επιβαρυνθούν οι Έλληνες πολίτες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ακραία μέτρα λιτότητας;».

«Θύελλα» διαμαρτυριών ξεσήκωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη, όταν αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα FAZ, στην οποία είπε ότι οι χώρες της νότιας Ευρώπης «ξόδευαν χρήματα σε αλκοόλ και γυναίκες». Η κριτική που δέχθηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από ευρωβουλευτές, μετά την άρνησή του να απολογηθεί για την παραπάνω δήλωση, ήταν σφοδρότατη, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times. «Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια» ήταν η επίμαχη φράση από την συνέντευξη του επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη γερμανική εφημερίδα.

Στην ακρόασή του σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ολλανδός πολιτικός -το Εργατικό Κόμμα του οποίου υπέστη πανωλεθρία στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας στη χώρα του- κατηγορήθηκε ως «προσβλητικός» και «χυδαίος» από ευρωβουλευτές για τις δηλώσεις αυτές. Ο ίδιος ωστόσο είπε ότι δεν «θα απολογηθεί», μετά την πίεση που του ασκήθηκε να πάρει αποστάσεις από τα σχόλια αυτά, που θεωρήθηκαν ως επίθεση κατά των χωρών του Νότου -της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας. Ο επικεφαλής του Eurogroup, μάλιστα, υπεραμύνθηκε του ισχυρισμού του, επιμένοντας ότι η «αλληλεγγύη» στην ευρωζώνη σημαίνει ότι όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους για τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ για το χρέος και τα όρια του ελλείμματος. Ο Ισπανός ευρωβουλευτής, Γκαμπριέλ Μάτο «ξέσπασε» και τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές είναι «απολύτως απαράδεκτες» και συνιστούν «προσβολή» για τις χώρες του Νότου, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ο Ντάισελμπλουμ έχασε την «ουδετερότητά» του ως επικεφαλής του Eurogroup.

Αντιδρώντας στην κριτική ευρωβουλευτών, ο Ντάισελμπλουμ είπε: «Μην προσβάλλεστε, δεν πρόκειται για μία χώρα, αλλά για όλες τις χώρες μας. Και η Ολλανδία απέτυχε πριν από κάποια χρόνια να τηρήσει τα συμφωνηθέντα (για τους οικονομικούς κανόνες). Δεν βλέπω μία (σύγκρουση μεταξύ) περιοχών της ευρωζώνης». Ο επίσης Ισπανός ευρωβουλευτής, Ερνέστο Ουρτασούν, είπε στον κ. Ντάισελμπλουμ: «Πιστεύω ότι αυτή είναι μία ατυχής δήλωση. Μπορεί να είναι αστείο για σας, αλλά εγώ διαφωνώ. Θα ήθελα να ξέρω αν αυτή είναι η πρώτη σας δήλωση ως υποψήφιος για μία δεύτερη θητεία στην προεδρία του Eurogroup». Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα, κατηγόρησε τον Ντάισελμπλουμ για «προκατειλημμένα σχόλια», ενώ χαρακτήρισε τις δηλώσεις ως «ντροπιαστικές και σοκαριστικές». «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή λόγος για τη χρήση τέτοιων εκφράσεων, ιδιαίτερα από κάποιον που υποτίθεται ότι είναι προοδευτικός» τόνισε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με το Politico. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντάισελμπλουμ εκφράζει απόψεις, οι οποίες είναι ανοιχτά αντίθετες με τη γραμμή της ευρωπαϊκής προοδευτικής οικογένειας» τόνισε ακόμη ο Πιτέλα. «Πραγματικά αναρωτιέμαι αν ένα άτομο που έχει τέτοιες απόψεις μπορεί να θεωρείται ακόμη κατάλληλο για να είναι πρόεδρος του Eurogroup» κατέληξε.

Κατηγορηματική ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Στράτου Ευθυμίου περί αναγνώρισης της αυτοαποκαλούμενης “επίσημης αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντόνετσκ” στην Ελλάδα.

Ο κ. Ευθυμίου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με πληροφορίες περί ίδρυσης και σχετικών εγκαινίων αυτής της “επίσημης αντιπροσωπείας” τόνισε ότι «ουδέποτε η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη “Δημοκρατία του Ντόνετσκ” και επισήμανε ότι «οποιεσδήποτε ενέργειες υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης περί σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητάς της».

Σημείωσε δε ότι «η προβαλλόμενη σε ειδησεογραφικό πρακτορείο είδηση περί ίδρυσης “επίσημης” αντιπροσωπείας της ως άνω μη αναγνωρισμένης οντότητας προφανώς και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Μετά τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέτει θέμα δέσμευσης της αντιπολίτευσης στα μέτρα που πρέπει να νομοθετηθούν άμεσα και θα ισχύσουν αργότερα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «σε όλες τις χώρες με πρόγραμμα, επέμεναν οι θεσμοί να υπογράφονται μελλοντικά μέτρα και από την ανιπολίτευση, ανεξάρτητα από τη διενέργεια εκλογών. Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο». Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο συνταξιοδοτικό λέγοντας πως οι αλλαγές δεν πρόκειται να υλοποιηθούν πριν από το 2020. «Μέχρι τότε όμως θα υπάρξουν εκλογές στην Ελλάδα και κανένας δεν ξέρει την εξέλιξη. Η αντιπολίτευση φυσικά τώρα λέει ‘είμαστε εναντίον’, αλλά θα βρούμε κάποια διατύπωση για να έχει υπόσταση η νομοθέτηση των μέτρων, ανεξάρτητα από τις εκλογές και την έκβασή τους. Αυτό έγινε και σε άλλες χώρες και παλιότερα στην Ελλάδα» ανέφερε.

Νωρίτερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών είχε χαρακτηρίσει «περιέργη» την απαίτηση του ΔΝΤ να ζητά και από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα να στηρίξει τα μέτρα μετά το 2019. «Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε ο Σαπέν συμπληρώνοντας πως πρέπει να είμαστε λογικοί από πολιτικής απόψεως. Πάντως, το Ταμείο διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς. Αξιωματούχος του ανέφερε πως το Ταμείο δεν έχει ζητήσει κανενός είδους διαβεβαιώσεις από την ελληνική αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα, δεν θα τα ψηφίσει, αναφέρουν πηγές της Πειραιώς απαντώντας σε όσα δήλωσε τόσο ο Β.Σόιμπλε όσο και ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ότι τα μελλοντικά μέτρα πρέπει να γίνονται αποδεκτά και από την αντιπολίτευση. Πηγές της Πειραιώς ανέφεραν το βράδυ της Τρίτης: «H Νέα Δημοκρατία έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα. Δεν θα τα ψηφίσει. Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση γι’ αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο. Και να εξηγήσει γιατί αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό, για να ψηφιστούν τα μέτρα που, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα, ζητούνται από την χώρα.» Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται τόσο άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία. Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον διευκολύνουμε».

Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών στο τρομο-πακέτο των «Πυρήνων της Φωτιάς» από το Βερολίνο, έφθασαν στην Αθήνα και, όπως υποστηρίζουν αξιόπιστες πηγές, αν και είναι σε πρώιμο στάδιο, ίσως βοηθήσουν το έργο των ελληνικών αρχών. Στόχος είναι να ταυτοποιηθεί ο κατασκευαστής των βομβών (αυτό το άτομο που αποκαλούν συνωμοτικά τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ως «ο μάγειρας»), καθώς στην Αντιτρομοκρατική δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο η οργάνωση να «χτυπήσει» με νέο μπαράζ τρομο-πακέτων αυτή τη φορά στο εσωτερικό της χώρας.

Οι αστυνομικοί δεν αποκαλύπτουν τι ακριβώς είναι τα στοιχεία αυτά (δηλαδή αν πρόκειται για αποτυπώματα ή γενετικό υλικό) και αν οι έρευνες των Γερμανών ρίχνουν φως στην υπόθεση δείχνοντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οκτώ πακέτα που εντοπίστηκαν από το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και υπαλλήλους των ΕΛΤΑ στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι, είχαν ως αποδέκτες τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Κλάους Ρέγκλινγκ, τον Φρανς Τίμερμανς της Ευρωπαικής Επιτροπής, τους οίκους αξιολόγησης Fitch και Moody’s, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και πολυεθνικές εταιρείες.

Ως εικονικοί αποστολείς φέρονται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητές όχι τόσο γνωστοί, ενώ κάποια από τα ονόματα που αναγράφονται ως αποστολείς δεν ανήκουν σε υπαρκτά πρόσωπα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί τα γραμματοκιβώτια, απ’ όπου τα μέλη της ΣΠΦ ταχυδρόμησαν τα εκρηκτικά πακέτα, ενώ η εξέταση των δεμάτων που εντοπίστηκαν στο Κρυονέρι από τους ειδικούς στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και DNA αναμένεται να κρατήσει αρκετό χρονικό διάστημα.

Συνολική συμφωνία στο Eurogroup του Απριλίου ή του Μαΐου αναμένει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όπως διαμήνυσε από το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ειδικότερα, ενημερώνοντας τους ευρωβουλευτές για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, υποστήριξε ότι υπήρξε συμφωνία για την εντατικοποίηση των επαφών μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, με στόχο τη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων.

Ακόμα, σημείωσε πως «θα πρέπει να οριστικοποιήσουμε όλα τα υπόλοιπα εκκρεμή ζητήματα» και να εξεταστούν «σε μία πολιτική συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup, αν όχι σε αυτό της 7ης Απριλίου, τότε στο Eurogroup του Μαΐου».

Πρόσθεσε πως οι θεσμοί ζητούν από την Ελλάδα μία εκ των προτέρων δέσμη διαρθρωτικών μέτρων, προκειμένου η οικονομία της χώρας να γίνει εύρωστη και πιο φιλική προς την ανάπτυξη. Εν κατακλείδι υποστήριξε πως ότι τα εργασιακά αποτελούν σημαντικό τμήμα της διαπραγμάτευσης και ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

«Από την Ελλάδα εξαρτάται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης», σημείωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του την Τρίτη. Ο Γερμανός αξιωματούχος προσέθεσε πως «είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».

Ερωτηθείς για το ζήτημα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε πως «χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ, δεν είναι δυνατόν να καταβληθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα».

Μια καταστροφική για τις αθλητικές της επιδόσεις πτώση είχε η Αθηνά Ωνάση, με το άλογό της, κατά τη διάρκεια του ιππικού γκαλά με τη χορηγία της Hermes στο Παρίσι. Το Saunt Hermes CS15 συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα μεγαλύτερα ονόματα της ιππασίας μεταξύ των οποίων και την Ελληνίδα χρυσή κληρονόμο η οποία με τα χρώματα της χώρας μας διεκδικεί το έπαθλο. Το περασμένο Σαββατορκύριακο, όμως, μια πτώση που είχε με το άλογό της Contanga είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και να μην καταφέρει να διεκδικήσει κάποιο έπαθλο.

Σύμφωνα με ξένα μέσα η Αθηνά Ωνάση έφυγε κουτσαίνοντας από την αρένα μη μπορώντας να συνεχίσει. Στα ίδια δημοσιεύματα γίνεται αναφορά για το γεγονός ότι η κληρονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση είχε και στο παρελθόν σοβαρά ατυχήματα όπως το 2007 που είχε σπάσει δυο πλευρά, το 2012, αλλά και το 2014. Από αυτές τις πτώσεις η Αθηνά είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με κατάγματα όπως το 2012, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω ούτε σκέφτηκε στιγμή να παραιτηθεί από το αγαπημένο της αγώνισμα.

Το πέσιμό της το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν παρόμοιο με αυτό που είχε γίνει το 2014 στο Μονακό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από τότε. Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρώτο έπαθλο κέρδισε η κολλητή φίλη της Αθηνάς Ωνάση Αλεξάνδρα Τοπς. Πάντως όλοι οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν αμέσως στην Αθηνά να δουν αν είναι καλά και της ευχήθηκαν καλή ανάρρωση ώστε να είναι έτοιμη για τους αγώνες στο δικό της σόου την 1 Ιουνίου. Την ίδια στιγμή ο πρώην σύζυγος της Αλβάρο ντε Μιράντα συνεχίζει να ανεβάζει φωτογραφίες με την νέα του αγαπημένη Ντενίζ Σεβέρο, ενώ περιμένει και την εκδίκαση του διαζυγίου, αλλά και της αγωγής που ο ίδιος κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες ζητώντας από την Αθηνά 10 εκατομμύρια δολάρια.