Κρεμλίνο: Περιμένουμε επιβεβαίωση για την επίσκεψη Τσίπρα

Κρεμλίνο: Περιμένουμε επιβεβαίωση για την επίσκεψη Τσίπρα

2015040721420550

Θα είμαστε ευτυχείς να δούμε Έλληνες εκπροσώπους και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημειώνοντας πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί το ταξίδι αυτό.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει τελική επιβεβαίωση. Μόλις η ελληνική πλευρά το επιβεβαιώσει οριστικά, θα μπορούμε να βασιστούμε σε κάτι», απάντησε ο κ. Πεσκόφ σε ερώτηση για τη δυνατότητα νέας συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ το οποίο διοργανώνεται στην Αγία Πετρούπολη από το 1997, και τελεί υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας και του ιδίου του Βλαντιμίρ Πούτιν από το 2006, φέτος θα διεξαχθεί στις 18-20 Ιουνίου.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατά καιρούς και με διάφορες αφορμές εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους γιατί ένα τόσο σημαντικό οικονομικό και πολιτικό γεγονός έχει συστηματικά «περιφρονηθεί» από την Ελλάδα, έως σήμερα, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Μόσχα, μιλώντας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, δήλωσε ότι «Ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται εδώ στις 18-20 Ιουνίου».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η σχετική πρόσκληση επιδόθηκε από το Ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψη του  Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα 7-9 Απριλίου.

NO COMMENTS

Leave a Reply