Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στο Παρίσι

Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στο Παρίσι

To 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας ανοίγει τις πύλες του στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας την 1η Μαρτίου. Με πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας και τη συμμετοχή τεσσάρων περιοχών της χώρας (Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδος, προ του Άθω περιοχή και ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής,) οι Γάλλοι θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας και να απολαύσουν συνταγές από αρχιμάγειρες των συγκεκριμένων περιοχών της χώρας μας.
Για διάστημα πέντε εβδομάδων, από 1-31 Μαρτίου, οι ελληνικές συνταγές που θα προτείνουν οι Έλληνες σεφ και σε συνεργασία με τη γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία σεφ Ντίνα Νικολάου θα ενσωματωθούν στο μενού γαλλικών και ελληνικών επώνυμων εστιατορίων που συμμετέχουν στην εκδήλωση του φεστιβάλ γαστρονομίας. Οι ελληνικές συνταγές θα αποτελούν και το μενού των δύο εστιατορίων της ΟΥΝΕΣΚΟ και για διάστημα μιας εβδομάδας κατά τη διάρκεια του μήνα ελληνικής γαστρονομίας.
Ο μήνας ελληνικής γαστρονομίας πρόκειται να ολοκληρωθεί με την παρουσία της Ελλάδας την τελευταία εβδομάδα στα γαλλικά τρένα υπερταχείας κυκλοφορίας της iDTGV και συγκεκριμένα στους προορισμούς τεσσάρων βασικών πόλεων της Γαλλίας με αφετηρία το Παρίσι (Λυών, Μπορντό, Λιλ και Μασσαλία) κάτι που σημαίνει ότι 100.000 επιβάτες θα γνωρίσουν τις ελληνικές συνταγές. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους θα ενημερώνονται με έντυπο υλικό για την Ελλάδα και θα γεύονται κάποια από τα προιόντα που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ γαστρονομίας.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply