Στις ΗΠΑ ο Αναστασιάδης με Κυπριακό και Ενέργεια στις αποσκευές του

Στις ΗΠΑ ο Αναστασιάδης με Κυπριακό και Ενέργεια στις αποσκευές του

Το Κυπριακό, τα ενεργειακά και οι επενδύσεις θα βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στις ΗΠΑ, για τις οποίες αναχωρεί την Κυριακή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στις συναντήσεις του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες και τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρουσιάσει την παρούσα κατάσταση πραγμάτων και θα εξηγήσει, γιατί δεν διεξάγονται συνομιλίες.

Παράλληλα θα υποδείξει πως, όταν ξαναρχίσει ο διάλογος δεν θα πρέπει να προβάλλονται θέσεις εκτός των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πλαισίου επίλυσης του Κυπριακού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στην παρουσία του προέδρου Αναστασιάδη σε επενδυτικό φόρουμ, που διοργανώνεται αποκλειστικά για την Κύπρο και στις συναντήσεις που θα έχει με επικεφαλής ενεργειακών κολοσσών, που ενεργοποιούνται στην Κύπρο. Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα αντιδράσει στην τουρκική άσκηση, που διεξάγεται στα ανοικτά της Πάφου, με σοβαρότητα, σύνεση, ψυχραιμία.

NO COMMENTS

Leave a Reply