Ικανοποίηση Ακιντζί για την απόφαση της κυπριακής Βουλής

Ικανοποίηση Ακιντζί για την απόφαση της κυπριακής Βουλής

Ικανοποίηση για το βήμα που έγινε «προς την κατεύθυνση διόρθωσης του λάθους» από τα δύο μεγάλα κόμματα στην κυπριακή Βουλή, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, «παρά την ιδεολογική τους διαφορά», εκφράζει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι με την απόφαση της κυπριακής Βουλής και την αντίληψη ότι το ενωτικό δημοψήφισμα δεν θα είναι ανάμεσα στα γεγονότα για τα οποία θα γίνεται αναφορά στα σχολεία. «πλέον πρέπει να δούμε μπροστά. Χτίζοντας το μέλλον, υπάρχει ανάγκη όχι για έννοιες όπως Ενωσις, Τακσίμ, προσάρτηση αλλά για κουλτούρα συνεργασίας και ανεκτικότητας».

«Στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν στις 11 Απριλίου πρέπει να εργαστούμε για να κάνουμε μια νέα αρχή και να δημιουργήσουμε μια νέα δομή όπου θα επικρατήσουν συνθήκες μόνιμης ειρήνης. Δεν έμεινε πολύς χρόνος, πραγματικά είμαστε σε ένα σταυροδρόμι», πρόσθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης. «Εύχομαι και ελπίζω όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα ενεργήσουν συναισθανόμενες αυτή την πραγματικότητα», κατέληξε.

NO COMMENTS

Leave a Reply