Στον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ανάνιεφ πέρασε η Vitro Hellas

Στον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ανάνιεφ πέρασε η Vitro Hellas

Και τυπικά ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 51% των μετοχών της Vitro Hellas από την Demerus Ltd, του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ανάνιεφ. Η Vitro Hellas είναι θυγατρική του ομίλου Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη, του μεγαλύτερου ελληνικού ομίλου στον κλάδο των αγροτικών εφοδίων και τεχνικών υπηρεσιών υποστήριξης της αγρο-διατροφικής αλυσίδας στα Βαλκάνια.
Πλέον η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, έρευνα και διάθεση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού περνά στην εταιρεία συμφερόντων του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ανάνιεφ. Η υψηλή τεχνογνωσία της εταιρείας προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Ρώσου επενδυτή, Ντμίτρι Ανάνιεφ, με στόχο την κοινή ανάπτυξη στην Ελληνική αλλά και στην Ρωσική αγορά.
Συγκεκριμένα, η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει Ελληνικό μάνατζμεντ και υπερδιπλασιασμό της παραγωγικής βάσης της Vitro Hellas στις εγκαταστάσεις της, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του νέου στρατηγικού της εταίρου για τη Ρώσικη αγορά αλλά και γενικότερα την διεθνή αγορά.

Η Demerus Ltd, κυπριακή εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Ananyev (PS Capital Group), απέκτησε το 51% της Vitro Hellas, η οποία σε μια έκταση άνω των 500 στρεμμάτων στο Νησέλλι Ημαθίας, έχει αναπτύξει από το 1986 νέες ποικιλίες αλλά και τεχνικές καλλιέργειας με έμφαση στον αμπελοϊνικό τομέα και σε αυτόν των οπωροφόρων δένδρων. Η ελληνική εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνικές ιστοκαλλιέργειας (σ.σ. άνοσο πολλαπλασιαστικό υλικό, εξασφαλίζοντας έτσι παντελή έλλειψη από παθογόνα βακτήρια) που προσδίδουν σημαντικά πλεονεκτήματα στα προϊόντα της, ώστε οι παραγωγοί, μεταξύ άλλων, να πετυχαίνουν σχεδόν άμεση και πλήρη απόδοση της καλλιέργειάς τους. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Vitro Hellas: «Ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά του 51% των μετοχών της εταιρείας από την Demerus Ltd. συμφερόντων ομίλου Ananyev (PS Capital Group). Με την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνεται η διαρκής αναπτυξιακή πορεία της Vitro Hellas στην παραγωγή, έρευνα και διάθεση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού υψηλής ποιότητας».

Και επισημαίνει η ανακοίνωση της εταιρείας: «Η εισροή νέων κεφαλαίων στην εταιρεία, δίνει εμπράκτως ψήφο εμπιστοσύνης στην τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο ελληνικός πρωτογενής τομέας και ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων στις αγορές της Ρωσίας και της Κεντρικής Ασίας». Καταλήγει δε η ανακοίνωση της Vitro Hellas: «Το νέο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της Vitro Hellas περιλαμβάνει την σημαντική αύξηση της παραγωγικής της βάσης στην Ελλάδα για κάλυψη της δεδομένης ζήτησης του νέου της στρατηγικού εταίρου για φυτά στη Ρωσία, αλλά και τη μελλοντική δημιουργία εταιρείας στη Ρωσία για την ακόμη πιο ανταγωνιστική προσέγγιση της τοπικής αγοράς».

NO COMMENTS

Leave a Reply