Ρέγκλινγκ: Τσίπρας και Βαρουφάκης οδηγούσαν σε λάθος κατεύθυνση την Ελλάδα το 2015

Ρέγκλινγκ: Τσίπρας και Βαρουφάκης οδηγούσαν σε λάθος κατεύθυνση την Ελλάδα το 2015

Η ελληνική οικονομία οπισθοχώρησε μετά τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, καθώς ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης προσπάθησαν να ανατρέψουν την πολιτική που εφαρμοζόταν και είχε οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε εκδήλωση του Atlantic Council στην Ουάσιγκτον. Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε μπορεί να γίνει η Ελλάδα success story (ιστορία επιτυχίας), ο Ρέγκλινγκ απάντησε ότι αυτό μπορεί να γίνει σύντομα, εάν συνεχισθεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος, παραπέμποντας στην εμπειρία του 2014.

Ο Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι το 2014 ήταν μία χρονιά που η ελληνική οικονομία επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και άρχισε να μειώνεται η ανεργία, ενώ είχαν γίνει και εκδόσεις ομολόγων από το ελληνικό δημόσιο. Η αλλαγή της πολιτικής στο πρώτο εξάμηνο είχε ως αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να σημειώσει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης αντί του θετικού ρυθμού 2,7% που προβλεπόταν.

Στο τέλος, είπε, βρέθηκε λύση με τη συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2015, όμως η οικονομία έπρεπε να προσαρμοσθεί από ένα χαμηλότερο επίπεδο. «Για 6 μήνες πήγαιναν σε λάθος κατεύθυνση», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

NO COMMENTS

Leave a Reply