Πύρινη κόλαση στα Κύθηρα

Πύρινη κόλαση στα Κύθηρα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις και κάτοικοι στα Κύθηρα καθώς μαίνεται από τις 11:30 το πρωί μεγάλη φωτιά ανάμεσα στα χωριά Άγιος Θεόωρος και Πιτσινάδες. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Ο δήμαρχος Κυθήρων δήλωσε στο Radio Adelin ότι η φωτιά προκλήθηκε από ένα τσιγάρο που πέταξε ένας ασυνείδητος. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για άμεση εκκένωση του συνοικισμού Κυπριωτιάνικων.

Έχει ήδη εκκενωθεί το χωριό Πιτσινάδες, ενώ στο νησί υπάρχει γενικό μπλακ άουτ καθώς κάηκαν πολλές κολώνες. Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούσαν μέχρι τα μεσάνυχτα να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση. Σε νεότερη ανάρτηση του ο Ευστράτιος Χαρχαλάκης επισημαίνει το μέγεθος του προβλήματος συνιστώντας τη μέγιστη δυνατή ψυχραιμία τόσο από τους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του νησιού καλώντας παράλληλα όσους δεν έχουν δουλειά στην επιχείρηση της κατάσβεσης να είναι απομακρυσμένοι από το σημείο.

Ωστόσο, η πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 37 πυροσβέστες με 16 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων ενώ τα εναέρια μέσα αποχώρησαν μόλις νύχτωσε.

NO COMMENTS

Leave a Reply