Τουρκικές προκλήσεις και μέσω οθόνης

Τουρκικές προκλήσεις και μέσω οθόνης

Οι Τούρκοι προκαλούν, όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Η πολιτική ηγεσία με πρώτο τον Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης για τα ελληνικά νησιά, μνημονεύει την Ελλάδα για την αγορά των S-300 για να δικαιολογήσει την κίνηση με τους S-400, ενώ ταυτόχρονα «παίζει» διάφορα παιχνίδια με την Αγιά Σοφιά που μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε τέμενος και από το 1934 έχει χαρακτηριστεί μουσειακός χώρος.

Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι προκαλούν με πράξεις και όχι μόνο λόγια και στο Αιγαίο. Οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και οι εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά έχουν εξελιχθεί σε καθημερινή ρουτίνα, ενώ με NAVTEX δεσμεύουν περιοχές για ασκήσεις με αληθινά πυρά. Όμως, η τουρκική προκλητικότητα εκδηλώνεται και μέσω της μικρής ή της μεγάλης οθόνης. Ταινίες και σίριαλ που προβάλλονται στη γείτονα περιέχουν αναφορές που στέλνουν άκρως ανθελληνικά μηνύματα. Τελευταίο πρόσφατο παράδειγμα είναι η σειρά «Πρωτεύουσα-Αμπντουλχαμίτ» που μεταδίδεται από τα τέλη Σεπτεμβρίου στο πρώτο κρατικό κανάλι «Trt».

Στο τρέιλερ του πρώτου επεισοδίου και συγκεκριμένα στο 00.25 προβάλλεται μέσα σε ένα κουτί μία ελληνική σημαία και ακούγεται η φράση «αυτό είναι το λάβαρο που θέλησε να στήσει στην Αγιά Σοφιά ο ελληνικός στρατός». Για να ακολουθήσει στο 00.36 η προκλητική κίνηση του Σουλτάνου να πετάξει την ελληνική σημαία στο πρόσωπο κάποιου με τον οποίο συνομιλεί.
Δείτε το βίντεο:

NO COMMENTS

Leave a Reply