«Οχι» στην έκδοση Κούρδου κρατούμενου από την Ελλάδα στην Τουρκία

«Οχι» στην έκδοση Κούρδου κρατούμενου από την Ελλάδα στην Τουρκία

Κατά της έκδοσης του Naci Ozpolat Τούρκου κουρδικής καταγωγής που συνελήφθη μαζί με άλλους 8 λίγο πριν από την άφιξη του Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο, τάχθηκε το Συμβούλιο Εφετών. Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας είπε στη αγόρευση της ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται από τις τουρκικές Αρχές είναι αόριστες, με αποτέλεσμα εάν εκδοθεί στη γειτονική χώρα να δικαστεί για άλλα αδικήματα από αυτά που εκζητείται. Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχες, ο Ozpolat είναι αρχηγικό μέλος του ριζοσπαστικού λαϊκού μετώπου και συμμετείχε στον σχεδιασμό της δολοφονίας του γενικού εισαγγελέα.

«Δεν είναι αδίκημα να ζητάει ο λαός δημοκρατία. Με ζητάνε χωρίς να έχουν στείλει στις ελληνικές Αρχες κάτι χειροπιαστό. Με ζητούν για μια πράξη την περίοδο που εγώ ήμουν κρατούμενος», είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο εκζητούμενος. Το δικαστήριο είπε όχι στην έκδοση του με την πρόεδρο του συμβουλίου να λέει ότι η κρίση του θα αναπτυχθεί στο σκεπτικό της απόφασης.

Ο Naci Ozpolat Sadi του Halil και της Latife γεννήθηκε την 01-09-1969 στην Τουρκία και είχε συλληφθεί στα τέλη Νοεμβρίου μαζί με άλλα 8 άτομα μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.

NO COMMENTS

Leave a Reply