Αφιέρωμα στην Λευκάδα από την εφημερίδα “Κουρίρ”της Αυστρίας

Αφιέρωμα στην Λευκάδα από την εφημερίδα “Κουρίρ”της Αυστρίας

Μεγάλο τουριστικό αφιέρωμα στη Λευκάδα – με πρωτοσέλιδη φωτογραφία του νησιού – δημοσιεύει στο ειδικό ένθετό της «Ταξίδι», μία από τις μεγαλύτερες  αυστριακές εφημερίδες, η  «Κουρίρ», στο οποίο υπογραμμίζεται, πως στη διάρκεια της εκεί παραμονής, στα τέλη Ιουνίου, η συντάκτριά της, δεν συνάντησε ίχνος κρίσης ενώ υπήρχαν σε επάρκεια, βενζίνη, τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα, διαψεύδοντας με τον τρόπο αυτό διάφορες εικασίες για δήθεν ελλείψεις.

Στο ίδιο αφιέρωμα παρουσιάζεται η «ονειρώδης ακτή» στο Πόρτο Κατσίκι και οι γραφικοί κόλποι, ενώ επισημαίνονται οι εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρονται στους φίλους του «σέρφινγκ» και της ιστιοπλοΐας. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην πρωτεύουσα Λευκάδα, γενέτειρα της πασίγνωστης στην Αυστρία, κορυφαίας υψιφώνου, Αγνής Μπάλτσα, στο Νυδρί και το Σκορπιό της οικογένειας εφοπλιστών Ωνάση.

Γίνονται επίσης αναφορές στον Άγιο Νικήτα και τα γραφικά  μονοπάτια του όπως και στα ήσυχα ορεινά χωριά, για όσους αναζητούν την ηρεμία, όπως και στην περιφέρεια της Ηπείρου αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρονται για εκδρομές για όσους φθάνουν από το αεροδρόμιο της Πρέβεζας. Από τα Ζαγόρια μέχρι το Βίκο – με το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο – ή για περιήγηση σε 46 χωριά κτισμένα από πέτρα και ακόμη, καθώς στην αρχαία Νικόπολη, που είχε ιδρύσει ο αυτοκράτορας Οκταβιανός.

(πηγή: ΑΜΠΕ)

NO COMMENTS

Leave a Reply