Η Βρετανία βράβευσε την Corfu Beer!

Η Βρετανία βράβευσε την Corfu Beer!

Η μπίρα “Koroibos Ale” της ελληνικής Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας  όχι μόνο πέρασε το τεστ γευσιγνωσίας της βρετανικής αλυσίδας pubs Wetherspoon (με εκατοντάδες σημεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο) αλλά εντυπωσίασε τόσο που θα αποτελέσει την επίσημη μπίρα στα σημεία πώλησης του δικτύου της κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η μπίρα πήρε το όνομά της από το Δρομέα Κόροιβο που διακρίθηκε στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.χ).

Το στοιχείο που διαφοροποιεί την μπίρα αυτή από της άλλες είναι ότι αποτελεί 100% φυσικό προιόν και περιέχει μόνο αγνές πρώτες ύλες. Ακόμη ακι η εμφιάλωσή της αποτελεί ιεροτελεστία. Δεν αφαιρείται η μαγιά και έτσι δεν χάνονται τα ευεργητικά γι ατην υγεία χαρακτηριστικά της όπως τα δημητριακά ή ο λυσίσκος. Διατηρείται μόνο στο ψυγείο όπως το φρέσκο γάλα ή ο χυμός.

Το μικρό, παραδοσιακό αλλά ταυτόχρονα σύγχρονο ζυθοποιείο βρίσκεται στον Αρίλλα, ένα μικρό χωριό της Βόρειας Κέρκυρας. Επίσης παρασκευάζει τις μπίρες τις μπύρες “Ionian Epos” (μπύρα διπλής ζύμωσης με την προσθήκη αγνού μελιού ανθέων), “Real Ale Bitter” (αφρωζύμωτη μπύρα με ποικιλία καβουρδισμένης βύνης και αίσθηση καφέ και bitter σοκολάτας), “Real Ale Special” (αφρωζύμωτη μπύρα με καραμελωμένη βύνη και μαγιές με φρουτώδη αρώματα), “Royal Ionian Pilsner” (φρέσκια ξανθιά αρωματική μπύρα με απαλό χαρακτήρα και ευχάριστη πικράδα) και “Ionian Gold” (φρέσκια βαρελίσια Lager με διακριτικο άρωμα, ντελικάτη γεύση και ελαφρυ σώμα).

Η διάκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς τα Κερκυραικά προιόντα προωθούνται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το νησί των Φαιάκων γίνεται όλο και πιό γνωστό μέσα από αυτά που το ίδιο παράγει.
(πηγή:traveldailynews)

NO COMMENTS

Leave a Reply