Διάσημος σχεδιαστής εμπνέεται από τα αρχαία ελληνικά σανδάλια για τη νέα του...

Διάσημος σχεδιαστής εμπνέεται από τα αρχαία ελληνικά σανδάλια για τη νέα του κολεξιόν

Οι μέρες του καλοκαιριού μπορεί να έχουν περάσει, αλλά ο κόσμος της μόδας έχει ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

Ο βετεράνος του London Fashion Week ,Marios Schwab, ο οποίος παρουσίασε την κολεκτίον του στο Somerset House το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ένωσε  τις δυνάμεις του με τη δημιουργό των Ancient Greek Sandals (Αρχαία Ελληνικά Σανδάλια) Christina Martini για να δημιουργήσει τα δικά του ιδιαίτερα υποδημάτα. Τα σανδάλια, τα οποία προτιμάει και η γνωστή ηθοποιός  Michelle Williams,  είναι εμπνευσμένα από την αρχαία κληρονομιά με στοιχεία από την ινδιάνικη κουλτούρα.

«Πάντα θαύμαζα τον Mario ως σχεδιαστή και είμαι πιστή οπαδός της δουλειάς του, ειδικότερα διοτί  είμαστε και οι δύο από την Ελλάδα. Εκτός από όμορφα ρούχα, σχεδιάζει πάντα πολύ μοναδικά παπούτσια, οπότε ως σχεδιάστρια υποδημάτων ήμουν πολύ ενθουσιασμένη όταν ο Mario επέλεξε να δουλέψει μαζί μου», δηλώνει η Christina Martini, η οποία έχει εργαστεί στο παρελθόν ως σχεδιάστρια υποδημάτων για τους οίκους μόδας Balenciaga και Louis Vuitton.

Τα σανδάλια που παρουσιάστηκαν στο show του σχεδιαστή ήταν από μαύρο δέρμα με το πρώτο να παραπέμπει σε σανδάλι μονομάχου με περίπλοκο δέσιμο και πόρπες, ενώ το δεύτερο ήτανε χαμηλό στο ύψος του αστραγάλου.

«Όταν άρχισα να δουλεύω για την κολεξιόν άνοιξη / καλοκαίρι ‘13 ήξερα ότι ήθελα να ενσωματώσω σανδάλια που ναι μεν να έχουν ως βάση την παραδοσιακή σιλουέτα, αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες, όπως όταν ένα  άγριο, ακατέργαστο στοιχείο συνδυάζεται με ένα υψηλό επίπεδο τεχνικής. Μου αρέσει πολύ η φιλοσοφία της Christina πίσω από τα αρχαία ελληνικά σανδάλια. Είμαστε και οι δύο από την Ελλάδα, και  το γεγονός ότι όλα είναι χειροποίητα από τοπικούς τεχνίτες ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα. Έχω αδυναμία στην ανάμειξη υφάσματος και υφής και γι’ αυτό θέλησα να δημιουργήσω κάτι αρκετά τολμηρό, αλλά με σταθερά παραδοσιακά στοιχεία», δήλωσε ο γνωστός σχεδιαστής.

NO COMMENTS

Leave a Reply