Δημιουργία γραφείου του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη

Δημιουργία γραφείου του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη

Γραφείο ΕΟΤ αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Επίσης, η κ. Κεφαλογιάννη διέψευσε και τις πληροφορίες περί πρόθεσης για πώληση του κτιρίου του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη και προανήγγειλε την πραγματοποίηση ελληνοτουρκικού τουριστικού φόρουμ στην Αθήνα.

Μετά τη συνάντηση η υπουργός είπε «εκφράσαμε την πίστη και τη βεβαιότητα της ελληνικής κυβέρνησης ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιτελεί ένα πολύ μεγάλο έργο για την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό. Εκφράσαμε τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών».

Η υπουργός διευκρίνισε πως βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου της, Ερτουγρούλ Γκιουνάι, και τόνισε πως στις επαφές της με την τουρκική πολιτική ηγεσία και τον ιδιωτικό τομέα «θέλουμε να δούμε κατά πόσο μπορούμε να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας» στον τουρισμό.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply