Διαπολιτισμική Εβδομάδα 2012 στο Μόναχο

Διαπολιτισμική Εβδομάδα 2012 στο Μόναχο

«Καλωσόρισες-όποιος και να είσαι», είναι το σύνθημα της Διαπολιτισμικής Εβδομάδας 2012, που πραγματοποιείται σε όλη τη Γερμανία, με πρωτοβουλία και σύμπραξη της Ρωμαιοκαθολικής, της Ευαγγελικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Στο πλαίσιο της Διαπολιτισμικής Εβδομάδας 2012, πραγματοποιήθηκαν δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, με θέμα τη μετανάστευση, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων και στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας στο Μόναχο.

Με τη συμμετοχή διαφόρων ενοριών των μεταναστών της πόλης, η πρώτη εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, τη Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή Μονάχου και την Ευαγγελική Εκκλησία της Βαυαρίας. Στο θέμα των μεταναστών και των προσφύγων, μέσα από κείμενα, ύμνους, ψαλμούς, κήρυγμα και αναγνώσματα, αναφέρθηκαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο αρμόδιος για τους καθολικούς μετανάστες Πρελάτος, Γιόσεφ Ομπερμάγιερ και ο αρμόδιος για τους ευαγγελικούς μετανάστες πάστορας, Νόρμπερτ Έλλινγκερ.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Βαυαρός Υπουργός Παιδείας, Δρ. Λούτβικ Σπένλε, ο εντεταλμένος της Βαυαρικής κυβερνήσεως για θέματα ενσωμάτωσης, Μάρτιν Νόιμαγιερ και πολλές άλλες προσωπικότητες της βαυαρικής κοινωνίας και της ελληνικής παροικίας και κληρικοί των ορθοδόξων ενοριών Μονάχου.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply