Επιστημονικό φόρουμ νεοελληνικής φιλολογίας στη Βουλγαρία

Επιστημονικό φόρουμ νεοελληνικής φιλολογίας στη Βουλγαρία

Πρώτη ημέρα του διήμερου επιστημονικού φόρουμ, δια του οποίου η πολυάριθμη κοινότητα των Βούλγαρων νεοελληνιστών γιορτάζει, σήμερα, την επέτειο της διεύρυνσης και της ανάπτυξης της διδασκαλίας της νεοελληνικής γλώσσας σε πέντε πανεπιστήμια της Βουλγαρίας.

Για την ανάπτυξη των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων τα τελευταία είκοσι χρόνια, που απέκτησε ιδιαίτερη δυναμική μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), το 2007, συνέβαλε και συμβάλλει ουσιαστικά μια «αόρατη στρατιά»: εκείνη των χιλιάδων νεοελληνιστών, οι γνώσεις και η προσπάθεια των οποίων ανοίγουν νέους δρόμους και στήνουν γέφυρες μεταξύ των δύο γειτόνων και φίλων λαών.

Τη σημασία της νεοελληνικής φιλολογίας για την αμοιβαία γνωριμία και για τη συνεχή σύσφιξη των σχέσεων των Βούλγαρων και του Ελληνισμού υπογράμμισαν στους χαιρετισμούς που απηύθυναν από το βήμα του φόρουμ οι πρέσβεις της Ελλάδας στη Σόφια Θρασύβουλος Σταματόπουλος και της Κύπρου Σταύρος Αμβροσίου.

Ορισμένα από τα θέματα του επιστημονικού φόρουμ είναι «Η γνώση του άλλου σαν υποχρεωτικό στοιχείο της διδασκαλίας μιας ξένης γλώσσας» (καθ. Στόϊινα Πορομάνσκα) και «Σχετικά με το επίθετο της νεοελληνικής»
(πηγή:ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply