Διάκριση για την αστροφυσικό Αθηνά Κουστένη

Διάκριση για την αστροφυσικό Αθηνά Κουστένη

Ο Γαλλο-Μεσογειακός σύλλογος «FEM» (Γαλλία-Ευρώ-Μεσόγειος),  τίμησε για την εξαιρετική επιστημονική σταδιοδρομία της,την  Ελληνίδα αστροφυσικό Αθηνά Κουστένη.

Η κ. Κουστένη βραβεύθηκε ανάμεσα σε οκτώ άλλες επιφανείς γυναίκες από τις χώρες της Μεσογείου, οι οποίες έχουν καταξιωθεί επαγγελματικά. Είναι ειδικευμένη στην πλανητολογία και διευθύντρια ερευνών στο Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (CNRS). Θεωρείται αυθεντία για τις μελέτες της στον Τιτάνα, δορυφόρο του Κρόνου. Επίσης, είναι επιστημονικός σύμβουλος στη NASA και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Με το βραβείο στο χέρι και μπροστά στο πολυπληθές ακροατήριο, η κ. Κουστένη βρήκε την ευκαιρία να απευθύνει ένα αγωνιώδες κάλεσμα για την προστασία του πλανήτη μας. Με την αξιοπιστία που της προσδίδουν οι ενδελεχείς σπουδές της στο Διάστημα, επιχείρησε να κινητοποιήσει συνειδήσεις. Εξήγησε ότι αναζητά σημεία ζωής σε άλλους πλανήτες, με στόχο πάντα τη μεγαλύτερη κατανόηση του δικού μας πλανήτη Γη.

Ο σύλλογος «FEM» οργανώνει για πέμπτη χρονιά το βραβείο αυτό της «Γυναικείας Διάκρισης» (Reussite au Feminin), έχοντας την υποστήριξη προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής και των γραμμάτων.Ανάδοχος της φετινής βράβευσης ήταν η Μπαρίζα Κιάρι (Bariza Khiari), αντιπρόεδρος της Γερουσίας, όπου και πραγμαγματοποιήθηκε η βράβευση.
(πηγή:ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply