Έκθεση Ελληνίδας φωτογράφου στο Σισμανόγλειο

Έκθεση Ελληνίδας φωτογράφου στο Σισμανόγλειο

haniaΗ Ελληνίδα φωτογράφος Αθηνά Καζολέα παρουσιάζει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης τα Τούρκικα χάνια, ή  επί τω ελληνικότερον, πανδοχεία. Είναι αυτές οι εκατοντάδες φωτο-γραφές της για τα “Θραύσματα παρουσίας στα χάνια της Κωνσταντινούπολης” και θα παρουσιάζονται από την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στο Σισμανόγλειο.

Η Αθηνά Καζολέα χρησιμοποιεί τους χώρους ως φυσικό σκηνικό και βάζει εντός τους, ανθρώπους ακέφαλους, κουρασμένα σώματα τεχνιτών, χέρια καπνιστών ταξιδευτών, ένα …τάβλι στη μέση του αίθριου, άδειες καρέκλες, και πάλι ακέφαλα “πορτρέτα”.

Η έκθεση είναι παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και συνδιοργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Εντάσσεται στο Παράλληλο Πρόγραμμα της PhotoBiennale και παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλονίκη-Σταυροδρόμι Πολιτισμών» (Με την οικονομική υποστήριξη του ΟΠΑΠ).

Η έκθεση μετά την ολοκλήρωσή της στο Σισμανόγλειο Μέγαρο (ως τις 17 Φεβρουαρίου) θα μεταφερθεί στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
(πηγή:ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply