Λονδίνο: Διεθνές Συμπόσιο για τον Νίκο Καζαντζάκη

Λονδίνο: Διεθνές Συμπόσιο για τον Νίκο Καζαντζάκη

kazantzakisΤη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο “Νίκος Καζαντζάκης (1883-1957): Το φωτεινό μεσοδιάστημα”. Το συμπόσιο γίνεται με αφορμή την  συμπλήρωση 130 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου λογοτέχνη.

Το συμπόσιο διοργανώνουν οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας και το Γραφείο Εκπαίδευσης της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος της οργάνωσης του συμποσίου είναι  να τιμήσει την εμβέλεια και επιρροή του Καζαντζακικού Λόγου στη σύγχρονη Λογοτεχνία, Τέχνη και Κοινωνία.

Θα μιλήσουν μερικοί από τους πιο καταξιωμένους μελετητές του έργου του Νίκου Καζαντζάκη και το κουαρτέτο Εγχόρδων «Quattro Elementi» θα παρουσιάσει μια διασκευή του “Ζορμπά” του Μίκη Θεοδωράκη. Το Συμπόσιο θα ολοκληρωθεί με την προβολή του βραβευμένου με τρία Όσκαρ «Zorba the Greek». Οι γλώσσες του Συμποσίου θα είναι τα αγγλικά και τα ελληνικά.

Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο Great Hall, Hellenic Centre του Λονδίνου, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
(πηγή: neakriti)

 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply