Γερμανία: “Εθνική Υπόθεση” για την Ελλάδα ο τουρισμός δηλώνει η Όλγα Κεφαλογιάννη

Γερμανία: “Εθνική Υπόθεση” για την Ελλάδα ο τουρισμός δηλώνει η Όλγα Κεφαλογιάννη

images (1)Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στην γερμανική εφημερίδα  “Der Handelsblatt” τονίζοντας την μεγάλη σημασία που έχει ο τουρισμός για την χώρα μας, χαρακτηρίζοντας τον συγκεκριμένο τομέα  “Εθνική υπόθεση”. Ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως η Γερμανία παραδοσιακά είναι για την Ελλάδα μια από τις σημαντικότερες αγορές.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού στην Γερμανία με σκοπό την αυριανή της επίσκεψη στην διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου ΙΤΒ, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα με δικό της περίπτερο.

Στο δημοσίευμα η “Der Handelsblatt” αναφέρει πως οι τουριστικές αφίξεις από την Γερμανία στην Ελλάδα ήταν μειωμένες την χρονιά που μας πέρασε. Και σύμφωνα με την εφημερίδα η μείωση οφείλεται “προφανώς εξαιτίας των αντιγερμανικών αισθημάτων σε ορισμένες περιοχές”. Ωστόσο στην συνέχεια του δημοσιεύματος τονίζεται πως “η τουριστική αγορά δίνει ελπίδες στην Ελλάδα, αφού οι αριθμοί των κρατήσεων για τις προσεχείς καλοκαιρινές διακοπές έχει αυξηθεί σημαντικά, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και κατά διψήφιο ποσοστό”.

NO COMMENTS

Leave a Reply