Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

ArindsΗ Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν λειτούργησε για πολιτικούς λόγους, κυρίως λόγω της «μη φιλικής στάσης της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
Το πρακτορείο «ΑΝΑΤΟΛΗ» μεταδίδει ότι ο κ. Αρίντς προσέθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για την ανακούφιση της μειονότητας της Δυτικής Θράκη, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να μείνει αδρανής έως ότου κινητοποιηθεί η Ελλάδα».

Ο κ. Αρίντς υπογράμμισε ότι οι μειονότητες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα στην Τουρκία και ότι η ανάγκη της ορθόδοξης κοινότητας για κληρικούς αποτελεί μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της.
ς, ο κ. Αρίντς κάλεσε όλες τις μειονότητες που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Τουρκία «εξαιτίας λαθών των αρχών» να επιστρέψουν. Η συνύπαρξη διαφορετικών πολιτιστικών, θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων, συνιστά πλούτο για τη χώρα, υποστήριξε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκονται οι μειονότητες και προσέθεσε ότι « η τουρκική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να επιλυθούν τα προβλήματα των θρησκευτικών μειονοτήτων».-
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply