Τουριστικά αφιερώματα στα Μετέωρα και στην Κρήτη σε αυστριακές εφημερίδες

Τουριστικά αφιερώματα στα Μετέωρα και στην Κρήτη σε αυστριακές εφημερίδες

meteoraΤα Μετέωρα και η Κρήτη πρωταγωνιστούν ως τουριστικοί προορισμοί, στις πασχαλινές εκδόσεις γνωστών αυστριακών εντύπων!

Πιο συγκεκριμένα, η  μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα “Κουρίρ” σε ειδικό ένθετο, “Ελεύθερος χρόνος”, φιλοξενεί οχτασέλιδο αφιέρωμα στα Μετέωρα με τίτλο “Ανάμεσα σε ουρανό και γη”. Ενώ  η εφημερίδα “Ντι Πρέσε” στη δική της πασχαλινή έκδοση φιλοξενεί αφιέρωμα για την Κρήτη, με τίτλο “Ανοιχτές πόρτες, εύγευστες διαδρομές”.

Η εφημερίδα “Κουρίρ” στο αφιέρωμα της περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αναφέρεται στη “μοναδικότητα του συναρπαστικού κόσμου των Μετεώρων, σε συνδυασμό με την ευλάβεια και την πίστη που τον περιβάλλουν” . Παράλληλα αναφέρεται στην ιστορία της ανέγερσης των συνολικά 24 μοναστηριών τους, που όλα έχουν συμπεριληφθεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Επιπροσθέτως δίνονται αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο ζωής των μοναχών, αλλά και για τις ώρες και μέρες που μπορεί να επισκεφτεί κανείς τα εν λόγω μοναστήρια. Επίσης στο αφιέρωμα ο αναγνώστης βρίσκει σημαντικές πληροφορίες ως προς την πρόσβαση τους.images (1)

Στο αφιέρωμα για την Κρήτη, στην “Ντι Πρέσε”, μεταξύ άλλων διαβάζουμε για τις διάφορες διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει όποιος θέλει να ανακαλύψει άγνωστα μέρη του νησιού αλλά και κρυφές πτυχές της ζωής των ντόπιων. Οι οποίες κατά το δημοσίευμα συνδέονται με την παραγωγή φημισμένων παραδοσιακών προϊόντων, από τις ελιές, το ελαιόλαδο ή “το μέλι του βασιλιά Μίνωα”, μέχρι το “σπιτικό ρακί και την τσικουδιά”.

Το αφιέρωμα αναφέρεται επίσης σε δυο γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, ενημερώνοντας για τις παροχές που προσφέρουν αλλά και τις τιμές.

Τέλος να πούμε πως κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα. Επίσης, η Αυστρία κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό της είναι εδώ και χρόνια στην κορυφή  από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

NO COMMENTS

Leave a Reply