Πέντε έργα Ελλήνων καλλιτεχνών σε δημοπρασία του Sotheby’s στο Λονδίνο

Πέντε έργα Ελλήνων καλλιτεχνών σε δημοπρασία του Sotheby’s στο Λονδίνο

imageΟ Οίκος Sotheby’s πρόκειται να πραγματοποιήσει δημοπρασία με έργα Ευρωπαίων καλλιτεχνών του 19ου αιώνα. Η δημοπρασία θα γίνει στις 23 Μαΐου 2013 στο Λονδίνο και όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό θα συμπεριλαμβάνονται και πέντε έργα Ελλήνων καλλιτεχνών!

Πρόκειται για πίνακες των Κωνσταντίνου Βολανάκη, Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα και Νικόλαου Γύζη, οι οποίοι θα δημοπρατηθούν δίπλα σε έργα σπουδαίων καλλιτεχνών του 19ου αιώνα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια από τα πιο γνωστά έργα που θα προσφερθούν σε δημοπρασία, ανάμεσα στα οποία τα “Παιδιά στην Παραλία”, “Βαλένθια” του Ισπανού Joaquín Sorolla, με αρχική εκτίμηση μεταξύ 2,1 και 2,9 εκατ.ευρώ και τα έργα “Εσωτερικό με Σόμπα” και “Η Ίντα σε Εσωτερικό Δωματίου με Πιάνο” του Δανού Vilhelm Hammershoi (με αρχική εκτίμηση μεταξύ 940.000-1,1 εκατ.ευρώ και 1,1 εκατ.ευρώ και 1,7 εκατ.ευρώ αντίστοιχα).

Όσον αφορά τους ελληνικούς πίνακες που θα συμμετάσχουν στην δημοπρασία εκτιμάται πως το έργο  “Νυχτερινή Ύδρα” του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα έχει την υψηλότερη αρχική τιμή, η οποία υπολογίζεται μεταξύ 35.200 και 59.000 ευρώ. Ενώ και ο πίνακας “Νύχτα Έξω από Εκκλησία” του ίδιου καλλιτέχνη, συμμετέχει στη δημοπρασία με την ίδια εκτίμηση.

NO COMMENTS

Leave a Reply