Σουηδία: συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον επικεφαλής της visit Sweden

Σουηδία: συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον επικεφαλής της visit Sweden

imagesΗ υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε την Σουηδία και μεταξύ άλλων συναντήθηκε και με τον Τόμας Μπρουλ (Thomas Bruhl), επικεφαλής της visit Sweden,  σουηδικό οργανισμό τουρισμού.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση αφορούσαν την ανάπτυξη κοινών δράσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Εκφράστηκε επίσης η κοινή βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τουριστικό τομέα. Μια συνεργασία που, όπως ειπώθηκε, θα λειτουργήσει προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδος όσο και της Σουηδίας.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε συμφωνία για να πραγματοποιηθούν κοινές ενέργειες προώθησης του προγράμματος city break (διάλειμμα στην πόλη) το φθινόπωρο, σε Αθήνα και Στοκχόλμη. Επίσης συζητήθηκε η τουριστική καμπάνια του ελληνικού και σουηδικού οργανισμού (ΕΟΤ και visit Sweden). Ειδική αναφορά έγινε στην αξιοποίηση των social media και τον ρόλο τους στην προσέλκυση επισκεπτών. Και αυτό διότι η Σουηδία έχει κάνει πρωτοποριακές καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο twitter.

Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε στον κ. Μπρουλ ότι “για την Ελλάδα, η Σουηδία είναι μια πολύ σημαντική αγορά που θέλουμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο, καθότι οι Σουηδοί ανήκουν στην κατηγορία των ποιοτικών επισκεπτών”.

Κατά την επίσκεψή της στη Σουηδία η κα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε επαφές και με εκπροσώπους tour operators. Στις οποίες και συζητήθηκαν αναλυτικά οι προοπτικές για ανάπτυξη των νέων μορφών τουρισμού, όπως του αθλητικού (activites and sports tourism), και για δραστηριότητες για τις οποίες οι Σουηδοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

(πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply