Ένας Κύπριος στo “Downton Abbey”

Ένας Κύπριος στo “Downton Abbey”

39678-89245O 27χρονος Κύπριος Ιωάννης Χαραλάμπους βρέθηκε στο Λονδίνο για σπουδές Μάρκετινγκ. Το παράτησε για την υποκριτική και σήμερα συμμετέχει στη δημοφιλή σειρά Downton Abbey. Ο Χαραλάμπους γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί και εφτά χρόνια πριν, μόλις ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, πήγε στο Λονδίνο για σπουδές Μάρκετινγκ.

“Πάντα ήξερα ότι ήθελα να μελετήσω την υποκριτική. Έπαιζα θέατρο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Στόχος μου ήταν αφού τελειώσω το πρώτο μου πτυχίο να πάω στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα. Πέρασα εκεί αλλά ταυτόχρονα μπήκα και σε μια άλλη σχολή, στο LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Art) στο Λονδίνο, που μέχρι τότε για μένα δεν σήμαινε τίποτα”, λέει ο ίδιος.

Αφού πέρασε από έξι οντισιόν, ρώτησε για τη σχολή και έμαθε πως είναι μια από τις καλύτερες στον κόσμο και ότι είχε καταφέρει να περάσει, μαζί με άλλους 29, ανάμεσα σε 4.000 υποψήφιους.Συνέχισε στο Drama Center, από το οποίο αποφοίτησαν ο Colin Firth, ο Michael Fassbender κ.ά. Ακολούθως βρέθηκε στο περίφημο National Theatre του Λονδίνου. “Ήταν μια εμπειρία που μου έδωσε να καταλάβω ότι μπορείς να ανοίξεις όποια πόρτα θελήσεις και σου αξίζει. Απόλαυσα όλες τις στιγμές εκεί, από τις ακροάσεις μέχρι την τελευταία παράσταση. Το να δουλεύεις με τους καλύτερους στο είδος τους σε ένα από τα πιο καταρτισμένα θέατρα στον κόσμο είναι χρήσιμο σχολείο για έναν ηθοποιό. Ήταν από τις πιο σημαντικές εμπειρίες που θα θυμάμαι πάντα”, λέει.

Σήμερα συμμετέχει στα γυρίσματα του Downton Abbey, στο πλευρό της Μάγκι Σμιθ. Όμως η Κύπρος δεν φεύγει από τα σχέδιά του. Μετά τα γυρίσματα για τον νέο κύκλο της σειράς, σχεδιάζει ένα θεατρικός μονόλογος το φθινόπωρο, θα μελετήσει σενάρια για το σινεμά και για του χρόνου θέλει να παρουσιάσει τον μονόλογο αυτό στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

(Πηγή: athensvoice)

NO COMMENTS

Leave a Reply