Οι Κάννες τιμούν την Ελλάδα

Οι Κάννες τιμούν την Ελλάδα

Cannes66Η χώρα μας τιμάται στο 66ο Φεστιβάλ της γαλλικής λουτρόπολης στο Regions Capitales pour le cinema.
Το γεγονός ότι καμία ελληνική ταινία δεν έχει επιλεγεί στο προσεχές φεστιβάλ των Καννών (15 – 26 Μαϊου) δεν σημαινει ότι η Ελλάδα δεν θα είναι παρούσα στην μεγαλύτερη φεστιβαλική κινηματογραφική διοργάνωση του κόσμου. Αντιθέτως, η ελληνική κινηματογραφική κοινότητα ετοιμάζεται για μια αξιοσημείωτη παρουσία στην Κυανή Ακτή.

Συγκεκριμένα, το Film Commission Ile de France, μαζί με το γερμανικό Συμβούλιο Μέσων Ενημέρωσης του Βερολίνου- Βραδεμβούργου καθώς και τα Film Commissions της Μαδρίτης και της Ρώμης-Λάτζιο, επέλεξαν την Ελλάδα σαν τιμώμενη χώρα στο «Regions Capitales pour le cinema», μια παραδοσιακή συνάντηση που γιορτάζεται στο πλαίσιο των Καννών.

Η εκδήλωση συντονίζεται από τον Ολιβιέ Ρεν Βεγιόν του Ile de France Film Commission και τον Σύμβουλο Πολιτιστικών Υποθέσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού, τον κ.Δημοσθένη Δαββέτα, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.).

Ο Γιώργος Παπαλιός και ο Γρηγόρης Καραντινάκης (που αντιστοίχως έχουν καθήκοντα Προέδρου του Δ.Σ. και Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ.) μαζί με μια ομάδα επτά νέων παραγωγών θα ταξιδέψουν στις Κάννες για να συμμετέχουν στη συνάντηση της 21η Μαΐου, για την προώθηση των επερχόμενων έργων τους και να συναντηθούν με ειδικά καλεσμένους ξένους παραγωγούς και χρηματοδότες.

NO COMMENTS

Leave a Reply