Αφιερώματα για τα ελληνικά νησιά στον αυστριακό τύπο

Αφιερώματα για τα ελληνικά νησιά στον αυστριακό τύπο

images-2Η «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» (Kronen Zeitung), αφιέρωσε ολόκληρο άρθρο στο νησί του Ιονίου, με τίτλο «Λευκάδα: Επίσκεψη στο μαργαριτάρι της Ελλάδας» . Στο αφιέρωμα, επισημαίνεται πως στο νησί δεν υπάρχει μαζικός τουρισμός, οι κάτοικοι υποδέχονται εγκάρδια τους τουρίστες, στους οποίους μεταφέρουν τη χαρά της ζωής που οι ίδιοι χαίρονται, παρά την κρίση η οποία πλήττει και τη Λευκάδα, όχι όμως τόσο όσο την ηπειρωτική Ελλάδα όπως αναφέρουν η κάτοικοι, καθώς ο ένας βοηθά τον άλλο.

Επίσης , σε άλλη αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» (Der Standard), η φιλοξενία των κατοίκων της Χίου, την οποία -όπως γράφει ο αρθρογράφος- δεν φαίνεται να έχουν ανακαλύψει ακόμη οι τουρίστες, προβάλλεται στο σχετικό αφιέρωμα με τίτλο «Η μυρωδιά, το νησί και η μαστίχα»,  στο οποίο, μεταξύ άλλων, γίνονται αναφορές στο παραδοσιακό προϊόν τη μαστίχα, που καλλιεργείται κυρίως στο νότιο μέρος του νησιού.

Όπως σημειώνεται, σήμερα δεν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις με την Τουρκία, κάτι που αποδεικνύουν και τα συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια ανάμεσα σε Χίο και Τουρκία, αλλά οι κάτοικοι της Χίου αναφέρουν τις παραβιάσεις των θαλασσίων συνόρων από τουρκικά πολεμικά σκάφη, τα οποία προκαλούν βέβαια κάποια αναστάτωση, που όμως δεν γίνεται αντιληπτή από τους επισκέπτες του νησιού.

Παρόμοιο αφιέρωμα στη Χίο δημοσιεύει και η εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ» (Kleine Zeitung), εξαίροντας τις έντονες μυρωδιές του νησιού από τα οπωροφόρα δέντρα και αποκαλώντας τη μαστίχα «τα δάκρυα της Χίου», η οποία -όπως σημειώνεται- είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, αλλά ακόμη βρίσκεται «στη σκιά της Κρήτης και της Ρόδου».
(πηγή: ana-mpa)

 

NO COMMENTS

Leave a Reply