Βραδιά σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας στη Βιέννη

Βραδιά σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας στη Βιέννη

baltinos_425xΑφιερωμένη στον γνωστό Ελληνα συγγραφέα Θανάση Βαλτινό θα είναι η βραδιά σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, την οποία διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Μαίου, σε αίθουσα του δημαρχείου Βιέννης, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας (ΟΕΣΑ) με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτιστικών του δήμου της αυστριακής πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο της βραδιάς, με τίτλο «Ο Θανάσης Βαλτινός στη Βιέννη», ο συγγραφέας Βασίλης Τσιαμπούσης θα παρουσιάσει στο κοινό τον ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα και έναν από τους πλέον επιτυχημένους σύγχρονους Ελληνες συγγραφείς και σεναριογράφους, Θανάση Βαλτινό.

Ο τιμώμενος συγγραφέας θα διαβάσει επιλεγμένα αποσπάσματα από έργα του και η Μαρία Οικονόμου του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου της Βιέννης θα αποδώσει τα ίδια αποσπάσματα σε γερμανική μετάφραση, ενώ τη βραδιά θα πλαισιώσει ζωντανή ελληνική μουσική από τους, Λουκία Αγαπίου (τραγούδι), Αντώνη Βουνελάκο (κιθάρα) και Αλεξάνταρ Παντιλόφσκι (πιάνο).

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας, που σήμερα αριθμεί εννέα μέλη-συλλόγους, επιδίωξή της αποτελεί η αξιοποίηση της ευκαιρίας για τη διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας στον γερμανόφωνο χώρο.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply