Νέα πρόκληση στην Πρεμετή – Έχτισαν την πόρτα του ναού

Νέα πρόκληση στην Πρεμετή – Έχτισαν την πόρτα του ναού

Premeti_xtisimoΕικόνες μεσαιωνικού σκοταδισμού αποκαλύπτονται στην Αλβανία, όπου ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε το τι επακολούθησε το άδειασμα του ελληνορθόδοξου ναού της Παναγίας στην Πρεμετή της Αλβανίας.
Σήμερα το πρωί, άνδρες της ιδιωτικής αστυνομίας “Aulona”, από κοινού με υπαλλήλους του Δήμου Πρεμετής, κατέλαβαν εκ νέου του κτίριο της εκκλησίας, όπου από χθες το απόγευμα δεν υπήρχε παρουσία ιερέα ή πιστών. Οι υπάλληλοι του Δήμου καθάρισαν τους χώρους, αφαιρώντας εκ νέου ιερά σκεύη, που είχαν επανατοποθετήσει χθες ιερείς και πιστοί.

Όλες αυτές οι αποκαλύψεις έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών και το διάβημα διαμαρτυρίας στο οποίο προέβη προς τον πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας σε απάντηση του διαβήματος διαμαρτυρίας του ελληνικού ΥΠΕΞ διαχωρίζει τα περιστατικά σε Πρεμετή και Αργυρόκαστρο και απαντά σε μάλλον αδιάφορο ύφος κάνοντας λόγο για «ανάλυση των γεγονότων με ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και στο πλαίσιο που αυτά εξελίσσονται».

Στην ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ σημειώνεται ότι «τα επίσημα στοιχεία μιλούν για διαφορετικές καταστάσεις» και ότι «στο Γενικό Προξενείο του Αργυροκάστρου βρέθηκε μια σχετικά μικρή πέτρα, η οποία – κατά τις προκαταρκτικές έρευνες – μπορεί να πετάχτηκε τυχαία από τους τροχούς κάποιου διερχόμενου οχήματος».

Για τα δε επεισόδια στην εκκλησία, στην Πρεμετή, η ανακοίνωση κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα όσα συνέβησαν χθες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι φέρουν ευθύνες οι ιερείς και οι πιστοί, οι οποίοι – κατά την κ. Μπράχο – «έσπασαν τον κλοιό της ιδιωτικής αστυνομίας, αφαίρεσαν τα προστατευτικά υλικά και μπήκαν στο κτίριο».
(Πηγή: Real)

NO COMMENTS

Leave a Reply