Δύο ραδιοφωνικά πορτρέτα της Αθήνας στο France Culture

Δύο ραδιοφωνικά πορτρέτα της Αθήνας στο France Culture

AthensH Αθήνα έχει την τιμητική της στον κρατικό γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό πολιτισμού France Culture, το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 4 μμ ώρα Ελλάδος, οπότε θα μεταδώσει σε επανάληψη, δύο ωριαία ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αρχιμανδρίτη (της σειράς Πόλεις-Κόσμοι), αφιερωμένα στην ελληνική πρωτεύουσα.
«Το πνεύμα της Αθήνας» είναι το πρώτο, με προσωπικότητες του πολιτισμού που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν ή ζουν στην Αθήνα, όπως ο διεθνής σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός, η διεθνής μουσικός Ελένη Καραΐνδρου, ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη -Πλάκα. Μαζί με τον αρχιτέκτονα Τάσο Τανούλα (υπεύθυνος της αναστήλωσης του Παρθενώνα από το 1984-2010) και τον καθηγητή αρχιτεκτονικής Παναγιώτη Τουρνικιώτη, οι συμμετέχοντες μας ξεναγούν σε χώρους εμβληματικούς του αθηναϊκού πνεύματος, μας αφηγούνται την αναπαράσταση της πόλης στις τέχνες, τους ακούμε να μιλούν για τις μεγάλες μορφές των γραμμάτων και των τεχνών, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης.

Το δεύτερο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η ζωή της Αθήνας», σκιαγραφεί το σύγχρονο πορτρέτο της πόλης. Ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης επιστρατεύει γι’ αυτό τον σκοπό, τον διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιώργο Λούκο, τους συγγραφείς Σώτη Τριανταφύλλου, Μένη Κουμανταρέα, Γκαζμέντ Καπλάνι, τον Ηλία Μαμαλάκη, τον δημιουργό του περιοδικού “Αθηνόραμα” και υπεύθυνο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, Διονύση Κούκη και τη μουσικό Όλγα Κουκλάκη.
Το ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην Αθήνα, θα μεταδοθεί και από την ιστοσελίδα του σταθμού France Culture www.franceculture.fr
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply