Η Ορχήστρα Νέων Δίου ταξιδεύει στην αρχαία ‘Εφεσο για μια ξεχωριστή συναυλία

Η Ορχήστρα Νέων Δίου ταξιδεύει στην αρχαία ‘Εφεσο για μια ξεχωριστή συναυλία

orxistra_DionΠαιδιά, ηλικίας από 7 έως 20 ετών, από το νομό Πιερίας, θα ταξιδέψουν στην Τουρκία και θα δώσουν μία ξεχωριστή συναυλία στην αρχαία Έφεσο της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για μέλη της Ορχήστρας Νέων Δίου που θα βρεθούν στη γειτονική χώρα, στις 4 Σεπτεμβρίου, προσκεκλημένοι του Δήμου Σέλτζουκ.
Με τη συγκεκριμένη συναυλία θα ολοκληρωθούν οι καλοκαιρινές εμφανίσεις της Ορχήστρας Νέων Δίου. “Η ορχήστρα έχει συνολικά 100 μέλη, παιδιά από όλη την περιοχή του νομού Πιερίας. Τα περισσότερα είναι από χωριά του Δίου. Είναι μαθητές δημοτικού έως και λυκείου, ενώ υπάρχουν και λίγοι φοιτητές. Μια ομάδα 50 ατόμων θα ταξιδέψει στην Τουρκία για τη συγκεκριμένη συναυλία” εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, υπεύθυνος Τύπου και δημοσίων σχέσεων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Προτού ταξιδέψει στην Τουρκία, η Ορχήστρα Νέων Δίου θα δώσει μια συναυλία, στις 30 Αυγούστου, στο κάστρο της αρχαίας Προέρνας Φθιώτιδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Στο φως του φεγγαριού”.

Η ορχήστρα περιόδευσε ήδη σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πιερία, η Ημαθία και οι Σέρρες, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Ορχήστρα Νέων Δίου ιδρύθηκε το 2007 ως τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του πρώην Δήμου Δίου. Από την 1η Ιανουαρίου του 2012 αποτελεί τμήμα του συλλόγου “Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου”.

Τα μεγαλύτερα από τα παιδιά της ορχήστρας είτε ασχολούνται επαγγελματικά με τη μουσική είτε συνεχίζουν κάνοντας ανώτατες σπουδές στο χώρο. Οι μικρότεροι χαίρονται το χόμπι τους και αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply