«Κυπριακή Πανηγυρική Συναυλία» στο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής στη Βιέννη

«Κυπριακή Πανηγυρική Συναυλία» στο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής στη Βιέννη

megaro mousikisΚαλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα γνώρισαν τις επευφημίες του φιλόμουσου κοινού στη μεγάλη «Κυπριακή Πανηγυρική Συναυλία» που διοργάνωσε στην «Αίθουσα Μπραμς» του βιενέζικου Μεγάρου Φίλων της Μουσικής, το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιένης, υπό την αιγίδα του Κύπριου υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκου Κενεβέζου, με κύριο χορηγό το υπουργείο και με τη στήριξη των πολιτιστικών υπηρεσιών του δήμου Βιένης.

Η εκδήλωση απέσπασε τις επαινετικές κριτικές και τα κολακευτικά σχόλια των αρχηγών πολλών διπλωματικών αποστολών, με επικεφαλής τους πρεσβευτές της Κύπρου, Κώστα Παπαδήμα και της Ελλάδας, Θεμιστοκλή Δημίδη, εκπροσώπων της δημόσιας ζωής της Αυστρίας, του μητροπολίτη Αυστρίας- Έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιου, του μητροπολίτη Κυρήνειας, Χρυσοστόμου και των εκατοντάδων προσκεκλημένων που την παρακολούθησαν.

Συντελεστές της λυρικής βραδιάς ήταν ο διεθνώς γνωστός Κύπριος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης, η Κύπρια υψίφωνος Ζωή Νικολαΐδου, η Ελληνίδα υψίφωνος Κατερίνα Κουρή, η Ελληνίδα μεσόφωνος Έλσα Γιαννουλίδου, ο Έλληνας τενόρος Αντώνης Κορωναίος, και ως σολίστ στο βιολί ο Γιάννης Γεωργιάδης.

Τους καλλιτέχνες συνόδευσε η εικοσαμελής «Ορχήστρα Δωματίου Ορφέας» της Βιένης, που αποτελείται κυρίως από νέους Έλληνες μουσικούς της αυστριακής πρωτεύουσας και την ίδρυσε πριν δύο χρόνια ο διευθυντής ορχήστρας και πιανίστας, Κωνσταντίνος Δημηνάκης, ο οποίος τη διηύθυνε στη συναυλία.

Οι καλλιτέχνες παρουσίασαν αποσπάσματα από έργα των μουσουργών Ροσίνι, Μότσαρτ, Μπιζέ, Βέρντι, Όφενμπαχ, Κράισλερ και Γιόχαν Στράους, όπως επίσης μία επιλογή έργων των μεγάλων Ελλήνων μουσικοσυνθετών Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη, Μίμη Πλέσσα και των Κύπριων συνθετών Στέλιου Πίσση, Βάσου Αργυρίδη και Ανδρέα Ορφανίδη.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Κύπριος πρεσβευτής και ο αντιπρόεδρος του Κυπριακού Πολιτιστικού Κέντρου, Πόλυς Πολυδώρου. Ο Κύπριος υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκος Κενεβέζος, σε μήνυμά του, τόνισε τη σημασία εγρήγορσης της πολιτιστικής προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό. Επίσης, υπογράμμισε το ενδιαφέρον και τη στήριξη του υπουργείου στο αξιόλογο έργο το οποίο επιτελεί το Κυπριακό Πολιτιστικό Κέντρο Βιένης, το οποίο έχει στόχο την προβολή της Κύπρου και του πολιτισμού της και τη σύσφιξη των πολιτισμικών, και όχι μόνο, σχέσεων Κύπρου και Αυστρίας.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply