Συναυλία με λύρα κατά του ρατσισμού

Συναυλία με λύρα κατά του ρατσισμού

lyraΗ Ένωση Ελλήνων Ποντίων του Μονάχου διοργάνωσε χθες το απόγευμα μια συναυλία κατά του ρατσισμού. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Gasteig. Το κυρίαρχο μουσικό όργανο ήταν η λύρα η οποία σε συνδυασμό με το τραγούδι ένωσε Γερμανούς και Έλληνες ώστε να στηρίξουν την οικογένεια Βουλγαρίδη.

Μπορεί να μην υπήρξαν βαθυστόχαστες ομιλίες για το ρατσισμό και το ναζισμό, αλλά ήταν μια βραδιά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς την οικογένεια όχι μόνο του Θεόδωρου Βουλγαρίδη αλλά και των υπόλοιπων θυμάτων της νεοναζιστικής οργάνωσης. Η λύρα ήταν το όχημα που ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους σε διάφορα σημεία της γης με απώτερο σκοπό να δείξει την οικουμενικότητα της μουσικής.

Η εκδήλωση δεν αγκαλιάστηκε μόνο από τους Έλληνες αλλά και από τους Γερμανούς. Η Μπάρμπαρα Γιον, η διαμεσολαβήτρια των οικογενειών, δήλωσε στην εφημερίδα Deutsche Welle, «Απόψε εδώ υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν σοκαριστεί και τους άγγιξε πολύ αυτό που έγινε στη Γερμανία, η δολοφονία 10 ανθρώπων – μεταξύ των οποίων οι 9 ήταν μετανάστες -, επειδή ακριβώς ήταν μετανάστες, από νεοναζιστές γεμάτους με μίσος. Υπό αυτή την έννοια, πρόκειται για μια συνάντηση μοναδική, επειδή αυτό που έγινε αφορά όλους και μας ενώνει. Είμαι χαρούμενη που η οικογένειά του μπορεί να το βιώνει έτσι. Στον Θεόδωρο άρεσε η τέχνη, συμμετείχε εθελοντικά στην ένωση των Ποντίων Μονάχου, προσπάθησε να φέρει κοντά στους ανθρώπους του Μονάχου την τέχνη και το κατάφερε. Όπου και να είναι τώρα, αυτό που έγινε απόψε πιστεύω ότι το βλέπει, όπως κι εγώ. Είναι μια συναυλία που γίνεται γι αυτόν, αλλά και για όλους εμάς και πέρα από εμάς. Δίνει ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

NO COMMENTS

Leave a Reply