“Ελληνική” μέρα για σχολείο στην Βρετανία

“Ελληνική” μέρα για σχολείο στην Βρετανία

ellinikh meraTo Δημοτικό Σχολείο William Stukeley, στο Holbeach της Αγγλίας, μετατράπηκε σε “ελληνικό” την Παρασκευή, καθώς διοργανώθηκαν μαθήματα ελληνικής ιστορίας για τα παιδιά.

Το σχολείο οργάνωσε μια ημέρα στους αρχαίους Έλληνες για να προσεγγίσουν το θέμα για αυτό το μάθημα σε αυτό το τρίμηνο, όμως δεν έλειψαν και στοιχεία της τέχνης, της μαγειρικής και της δημιουργικής γραφής.

Οι υπάλληλος του σχολείου ντύθηκαν μαζί με τους μαθητές με ελληνικές ενδυμασίες και η μέρα περιλάμβανε επίσης έρευνες για την αρχιτεκτονική, τη μουσική, τη γλώσσα και τη μυθολογία εστιάζοντας σε θεούς και θεές, όπως ο Δίας, ο Ηρακλής και ο Απόλλωνας.

Ο δάσκαλος Toni Handsοn δήλωσε: “Μας αρέσει να διοργανώνουμε τέτοιες θεματικές μέρες κάθε φορά που θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα νέο θέμα στους μαθητές. Αυτό το τρίμηνο μελετούμε τους αρχαίους Έλληνες και για εισαγωγή στο θέμα τα παιδιά και το προσωπικό ήρθαν στο σχολείο ντυμένοι ως Έλληνες θεοί ή πολεμιστές.
Κάναμε διάφορες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής αρχιτεκτονικής, του χορού, του φαγητού και ποτού, της ιστορίας και του ελληνικού αλφαβήτου.
Τα παιδιά έμαθαν επίσης πώς να γράφουν το όνομά τους στα ελληνικά και έκαναν κάποια έρευνα σχετικά με Έλληνες θεούς και θεές, ώστε να μπορούν να παίξουν ένα παιχνίδι.
Η μέρα κατέληξε να είναι πολύ δημιουργική, καθώς τα μικρά παιδιά έκαναν στεφάνια δάφνης, κάρτες με μήνυμα για το θεό Δία και αφίσες που δείχνουν την ελληνική αρχιτεκτονική και design.

Η κ.Handsοn δήλωσε: «Τα παιδιά είχαν την ιδέα να συνεχίσουν την εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.”

NO COMMENTS

Leave a Reply