Διήμερο Τσίπρα στη Γαλλία

Διήμερο Τσίπρα στη Γαλλία

alexis tsiprasΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται να περάσει ένα διήμερο συναντήσεων στο Παρίσι, με σκοπό την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πρωί ο κ. Τσίπρας συνάντησε τον πρόεδρο του Γαλλικού Αριστερού Μετώπου Ζαν Λικ Μελανσόν, τον οποίο και προσκάλεσε να έλθει στην Ελλάδα πριν από τις ευρωεκλογές. Βασικό θέμα της συζήτησης των δυο πολιτικών ήταν η Αριστερά στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στις πιθανότητες του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η επόμενη κυβέρνηση και δήλωσε: “Αυτό ίσως είναι το γεγονός που έχει αρχίσει να φοβίζει το πολιτικό κατεστημένο στην Ευρώπη, γι αυτό και εμφανίζουν σχέδια για νέα δάνεια και νέα μνημόνια αλλάζοντας τις ονομασίες. Όπως και να έχει όμως, η ουσία είναι ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν οδηγούν σε διέξοδο.
Για να τα καταφέρουμε να δοθεί τέλος στα προγράμματα λιτότητας δεν μας αρκεί μόνο η υποστήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά χρειαζόμαστε και την υποστήριξη της πλειοψηφίας των λαών της Ευρώπης. Γι αυτό και δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην αλληλεγγύη των συντρόφων μας εδώ στη Γαλλία.”

Το απόγευμα ο κ. Τσίπρας συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τα στελέχη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς παρουσία του προέδρου Πιέρ Λοράν, ενώ αργότερα μίλησε σε δημόσια εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Αύριο, ο κ. Τσίπρας πρόκειται να συναντηθεί με Γάλλους βουλευτές και γερουσιαστές αλλά και να δώσει συνεντεύξεις σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
(Πηγή-ΑΠΕ ΜΠΕ)

NO COMMENTS

Leave a Reply