Ο Marios Schwab εμπνέεται από τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές

Ο Marios Schwab εμπνέεται από τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές

mariosmain-Ο Ελληνοαυστραλός σχεδιαστής Marios Schwab εγκαινίασε στο Λονδίνο μια έκθεση ελληνικής παραδοσιακής φορεσιάς και δήλωσε ότι πάντα αποτελούσαν έμπνευση γι΄αυτόν.

“Έχω μια πραγματική αγάπη για αυτές τις φορεσιές. Πολλά από τα σχέδιά μου εμπνεύονται από αυτές, όπως και άλλων σχεδιαστών όπως οι Jean-Paul Gaultier και Hussein Chalayan” δήλωσε ο σχεδιαστής, η μητέρα του οποίου είναι Ελληνίδα, στα εγκαίνια της Έκθεσης “Patterns of Magnificence: Tradition and Reinvention in Greek Women’s Costume” στο “Hellenic Centre” του Λονδίνου.

Ο Marios Schwab, τα ρούχα του οποίου αγαπούν πολλές celebrities, όπως οι Naomie Harris και Sienna Miller, φωτογραφήθηκε με την Ελληνίδα σχεδιάστρια Αθηνά Προκοπίου, που σχεδίασε δύο limited edition μαντήλια εμπνευσμένα από τα κοστούμια της Εκθέσεως και θα πωληθούν κατά τη διάρκειά της.

Σαράντα πρωτότυπα και σπάνια εκθεσιακά κομμάτια θα εκτίθενται τον Φεβρουάριο στο ελληνικό κέντρο του Λονδίνου. Την έκθεση επιμελήθηκε η ιστορικός μόδας, Ιωάννα Παπαντωνίου, ενώ τα εκθέματα μεταφέρθηκαν από το Πελοπονησσιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και από το Μουσείο Μπενάκη.

NO COMMENTS

Leave a Reply