Η Ντόρα Μπακογιάννη στην Κωνσταντινούπολη και στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην Κωνσταντινούπολη και στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

ntora mpakogianniΜε αφορμή τον εορτασμό της Θεολογικής Σχολής, μετέβη σήμερα από την Κωνσταντινούπολη στη Χάλκη η Ντόρα Μπακογιάννη.

Εκεί η κ. Μπακογιάννη εξήγησε ότι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής δεν είναι ελληνοτουρκικό θέμα αλλά διεθνές και οικουμενικό και δήλωσε: “Ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε την επαναλειτουργία της και θα δούμε τη Σχολή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο γεμάτο νέους ιερείς όπως ακριβώς το οραματίζεται ο Παναγιώτατος.”

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε για την κ. Μπακογιάνη ότι είναι από τους λίγους πολιτικούς στην Ελλάδα που εργάστηκε ειλικρινώς και έμπρακτα για την προσέγγιση των δύο χωρών και για τα ζητήματα της ομογένειας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η κα Μπακογιάννη συμμετείχε χθες στην Κωνσταντινούπολη στην 17η Ευρασιατική Οικονομική Σύνοδο Κορυφής του ιδρύματος Στρατηγικών και κοινωνικών ερευνών Μαρμαρά. Το θέμα της ομιλίας της κας Ντόρας Μπακογιάννη στην συνάντηση ήταν «Η σημασία της ειρήνης: Από τον τοπικό διάλογο στον παγκόσμιο».

Η πρώην υπουργός είχε επισκεφθεί και την περασμένη Τρίτη τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Στην συνάντησή τους εκείνη παραβρέθηκε και ο ηγέτης των Μουσουλμάνων του Καυκάσου.
(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

NO COMMENTS

Leave a Reply