Ντοκιμαντέρ για την πολιτιστική κληρονομιά της Κωνσταντινούπολης

Ντοκιμαντέρ για την πολιτιστική κληρονομιά της Κωνσταντινούπολης

nisia

Το προσεχές σαββατοκύριακο αναμένεται να προβληθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη η ταινία «Τα Νησιά είμαστε Εμείς», ένα  μιούζικαλ κι ένα ταξίδι στα πριγκηπόννησα μέσα από τα μάτια ενός μεγάλου Τούρκου σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ, του Nedim Hazar.

Το φιλμ περιγράφεται ως η υπενθύμιση της πιο όμορφης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κωνσταντινούπολης που βέβαια έχει ξεθωριάσει πια έχοντας δώσει την θέση της στους τρελούς ρυθμούς της ανάπτυξης που οι νέοι καιροί υπαγορεύουν. Η ταινία θα προβληθεί το Σάββατο.

Το ντοκιμαντέρ αυτό  γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2013 στα πριγκηπόνοννησα και περιγράφει τις μοναδικές εμπειρίες των κατοίκων οι οποίοι διατηρούν στενούς δεσμούς με το παρελθόν διατηρώντας ιδέες και ιδανικά μέχρι σήμερα.

Στην ταινία περιλαμβάνεται η ιστορία της ηθοποιού  ErenBalkan η οποία μένει στα νησιά και έχει ως όνειρο να γίνει αρχιτέκτονας. Η Balkanεπικοινωνεί με αυτόν το μικρόκοσμο καθώς μελετά σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία των νησιών

Η Βασιλική Παπαγεωργίου, ο Taner Öngür, ο Νίκος Βερβερίδης, ο Engin Arslan, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Τουρκίας υπό τη διεύθυνση του Cem Mansur, κ.ά, πλαισίωσαν το φιλμ με τις μελωδίες και τους στίχους της καρδιάς τους.

Το έργο είναι θα παιχτεί και στα ελληνικά και στα τούρκικα. Η πρώτη προβολή θα γίνει στις 6.30 μμ και θα έχει υπότιτλους στα αγγλικά, ενώ η δεύτερη θα γίνει στις 8 μμ και θα έχει τουρκικούς υποτίτλους. Η   είσοδος είναι ελεύθερη.

NO COMMENTS

Leave a Reply