Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για ευρωdebate και την παρουσία του Τσίπρα

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για ευρωdebate και την παρουσία του Τσίπρα

tsipras-eurodebate

Στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα εστιάζει την προσοχή του ο διεθνής Τύπος από το χθεσινό debate για την προεδρία της Κομισιόν, σημειώνοντας τις θέσεις που εξέφρασε και το γενικότερο στυλ του, που ήταν μάλλον ξένο για ευρωπαϊκό debate.

Σε άρθρο της Wall Street Journal αναφέρεται ότι το debate «ταρακουνήθηκε» από τον Αλέξη Τσίπρα, που χαρακτηρίζεται ο μοναδικός υποψήφιος που δεν ανήκει στο mainstream. «Αν και ο κ. Τσίπρας, του οποίου η παράταξη συγκεντρώνει γύρω στο 7%, είναι απίθανο να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, παρ’ όλα αυτά περιέπλεξε το debate», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι success story, λέει ο υποψήφιος για την ΕΕ Τσίπρας» είναι ο τίτλος άρθρου του πρακτορείου Reuters για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Euronews αναφέρει: «Κάποτε χαρακτηριζόμενος ως το ανερχόμενο αστέρι της ελληνικής Αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε σε αυτούς που είναι δυσαρεστημένοι με τους αυξανόμενους φόρους και τις περικοπές δαπανών».

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογραμμίζει πως «ο Τσίπρας είναι κατά της λιτότητας, όχι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σημειώνεται πως το debate συγκέντρωσε ζωηρό ενδιαφέρον ανά την Ευρώπη στα κοινωνικά δίκτυα, με περισσότερες από 70.000 αναφορές στο επίσημο hashtag στο Twitter (#Telleurope), με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει περισσότερες αναφορές από τους ανθυποψηφίους του.

πηγή: koutipandoras.gr

NO COMMENTS

Leave a Reply