Ρόδη Κράτσα: Η πρώτη Ελληνίδα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ρόδη Κράτσα: Η πρώτη Ελληνίδα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

rodi-kratsa2Η Ρόδη Κράτσα εξελέγη 1η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2007, σημειώνοντας και διπλή πρωτιά. Είναι η πρώτη Ελληνίδα Αντιπρόεδρος και μάλιστα επανεξελέγη το 2009. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ολοκλήρωσε με επιτυχία διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο Υπουργών και εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε διεθνείς συναντήσεις υψηλού επιπέδου.

Η Ρόδη Κράτσα είναι πολιτικός με πρωτοβουλίες σε διεθνές, ευρωπαϊκό κι εθνικό επίπεδο. Ως μέλος της Επιτροπής Μεταφορών, με ιδιαίτερη ευαισθησία στον τομέα της ναυτιλίας και για ιστορικούς λόγους, καθιέρωσε το 2008 την 20η Μαΐου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας. Συνεργάζεται με τις εθνικές επιτροπές ευρωπαϊκών χωρών και αγωνίζεται για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Η ανθρωποκεντρική πολιτική της Ελληνίδας ευρωβουλευτού εστιάζει στη στήριξη της νεολαίας μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας, στη στήριξη των γυναικών για ισότιμα δικαιώματα  και ενεργή συμμετοχή στη λήψη κοινωνικοπολιτικών αποφάσεων, όπως επίσης και στην προώθηση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Η πολιτική και οι πρωτοβουλίες της ευρωβουλευτού έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη, δεσμεύεται μετά την επανεκλογή της να είναι πιο κοντά και στις ελληνικές περιφέρειες.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply