Συνάντηση Σόιμπλε – Στουρνάρα στο Βερολίνο

Συνάντηση Σόιμπλε – Στουρνάρα στο Βερολίνο

images (5)Ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η εδώ και καιρό προγραμματισμένη συνάντηση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γιάννη Στουρνάρα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για την τοποθέτηση του τελευταίου στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας μετέφερε το μήνυμα της συνέχειας προς τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, δύο ημέρες μετά τον ανασχηματισμό.

«Θα διαφυλάξουμε τις Θερμοπύλες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας με έναν επιεικώς άστοχο ιστορικό παραλληλισμό σημειώνοντας, την ίδια ώρα, ότι από εδώ και πέρα θα υπάρξουν και βελτιώσεις. Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο μετέφερε το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι τα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα με τις θυσίες του λαού θα διαφυλαχθούν, η χώρα θα κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση για να μην χαθούν αυτά που έχουν κερδηθεί και ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί.

Από την πλευρά του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα στηρίξει την πορεία της Ελλάδας το επόμενο διάστημα αναγνωρίζοντας τις επιτυχίες της χώρας για τις οποίες σημείωσε ότι «υπερέβησαν όλους τους στόχους. Παράλληλα εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο ανασχηματισμός δεν θα επιφέρει αλλαγές στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός το διακήρυξε στην Αθήνα και ο Γιάννης Στουρνάρας μου είπε εδώ ότι η αλλαγή στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών δεν σημαίνει αλλαγή στην πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα.

NO COMMENTS

Leave a Reply