Επικριτική επιστολή προς τον ΟΗΕ από Οργανισμούς της Διασποράς

Επικριτική επιστολή προς τον ΟΗΕ από Οργανισμούς της Διασποράς

Espen_Barth_Eide

Οι επικεφαλής των εννέα ελληνικών και κυπριακών οργανώσεων στις ΗΠΑ, υπέγραψαν μια επιστολή που απευθύνεται προς τον Γενικό Υπουργό Ειδικού Συμβούλου του ΟΗΕ τον Κύπριο κ.Espen Barth Eide, επικρίνοντας την έλλειψη ανταπόκρισης του ΟΗΕ, για την παραβίαση της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ).

Στην επιστολή, οι επικεφαλής της Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας του Συμβουλίου, και της Εθνικής Συντονισμένης προσπάθειας των Ελλήνων, το American Hellenic Institute, η Εθνική UHAC, ΑΧΕΠΑ, ΠΣΕΚΑ,η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής η Ελληνική Ομοσπονδία του New Jersey, και το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο, δήλωσαν ότι ήταν πολύ αισιόδοξοι, μετά το διορισμό του κ. Espen Barth Eide, όμως τώρα, ανησυχούν με τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο”.

“Έχουμε συλλογικά δεσμευτεί σε μια επανενωμένη Κύπρο όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και σε ένα λειτουργικό σχέδιο που διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Κυπρίους.

“Δυστυχώς, η αντίδρασή σας μέχρι σήμερα για παραβίαση της Τουρκικής Δημοκρατίας, στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής ΑΟΖ μας προβληματίζει.

Εκτιμούμε τις προσπάθειες για τη μείωση εντάσεων, μέσω διπλωματίας, όμως, οι έκτακτες προσπάθειες που γίνονται από την ομάδας σας, αποφεύγουν να κατακρίνουν τις ενέργειες της Τουρκίας, η οποία, με μια σειρά απο προκλητικές δηλώσεις κατηγορούν συστηματικά τη Δημοκρατία της Κύπρου και τους Ελληνοκυπρίους”, σημείωσε στην επιστολή του.

Τα μέλη της Ελληνικής και Κυπριακής Ομογένειας, ζήτησαν να συναντηθούν με τον Ειδικό Σύμβουλο τον κ.Έιντε, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της Κύπρου και την επανένωση της.

NO COMMENTS

Leave a Reply