Λίστα Ελλήνων υποψηφίων Πράσινων για τις ευρωεκλογές

Λίστα Ελλήνων υποψηφίων Πράσινων για τις ευρωεκλογές

PRASINOI_533_355

Τη λίστα των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές, τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου, καθώς και τις προτάσεις τους για μια διαφορετική Ελλάδα, σε μια καλύτερη Ευρώπη, όπως είπαν, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου οι “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία”, με επικεφαλής τον Eυρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν, επίσης, οι Τζώρτζια Βαλαώρα, Μάνος Δασενάκης, Όλγα Θεοδωρικάκου, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Σταύρος Λιβάνιος, Νίκος Λόης, Ναταλία Μποφιλίου, Καμίλο Νόλλας, Νίκος Ρικανιάδης και Γιάννης Φούντης.

Με ένα «νεανικό, αντιπροσωπευτικό ευρωψηφοδέλτιο, , οι Πράσινοι δίνουν το λόγο, όπως είπαν, στη γενιά που έχει φορτωθεί ένα πολλαπλό χρέος στο σχεδιασμό του μέλλοντος, καθώς καμία απόφαση που αφορά τους νέους δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς συμμετοχή των ίδιων.

Έντονη είναι και η γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο, με ποσοστό 43%, και βάση, τη δέσμευση στις αρχές της ισότητας των φύλων και στην κοινωνία και την πολιτική.

Παράλληλα στο «πράσινο» ψηφοδέλτιο εκφράζεται, όπως τονίστηκε, ο πλούτος της Eλληνικής κοινωνίας, και η πολυπολιτισμικότητά της, με τη συμμετοχή πολιτών, από άλλες χώρες, που διαμένουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα, νέοι που έχουν μεταναστεύσει και εργάζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και απόδημοι Έλληνες.

Tο σύνολο των συμμετεχόντων, όπως επισημάνθηκε, είναι πολίτες που δεν έχουν περάσει από κομματικούς μηχανισμούς, αλλά δεν είναι πολιτικά αδιάφοροι, είναι κοινωνικά δραστήριοι πολίτες, με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, και διάθεση να αλλάξουν την πολιτική, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, να ενισχύσουν τη δημοκρατία, την οικολογική δικαιοσύνη, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την ενίσχυση της αλληλεγγύης σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

NO COMMENTS

Leave a Reply