Προκαλούν οι δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ

Προκαλούν οι δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ

orgi-gia-tis-diloseis-merkel-se-parisi-kai-romi-1-315x236

Οργισμένες αντιδράσεις, προκάλεσαν σε Παρίσι και Ρώμη οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μέσω συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Welt, κάλεσε τις δύο κυβερνήσεις να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για τη δημοσιονομική τους προσαρμογή, κρίνοντας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζονται “ανεπαρκείς”.

“Τις μεταρρυθμίσεις τις κάνουμε στη Γαλλία όχι για να ευχαριστήσουμε τον έναν ή τον άλλον Ευρωπαίο Ηγέτη, αλλά διότι είναι αναγκαίο για τη Γαλλία”, απάντησε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

Πρόσθεσε ότι η Γερμανία έχει τα δικά της προβλήματα, από τους διαλυμένους δρόμους μέχρι την υπογεννητικότητα.

“Στη Γερμανία, ο πληθυσμός μειώνεται κάθε χρόνο. Σε 10 ή 20 χρόνια, εξαιτίας αυτού, θα είμαστε σε καλύτερη θέση. Η Γερμανία είναι τώρα σε καλύτερη θέση εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που εφάρμοσε πριν από δέκα χρόνια”, πρόσθεσε.

“Η ιταλική κυβέρνηση, δεν έχει ποτέ επιτρέψει στον εαυτό της να κάνει υποδείξεις προς μία χώρα μέλος της ΕΕ, και ζητούμε από τη Γερμανία να επιδείξει τον ίδιο σεβασμό”, δήλωσε από την πλευρά του ο Σάντρο Γκότζι, Ιταλός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

“Ίσως η καγκελάριος Μέρκελ, θα πρέπει να επικεντρωθεί στη εσωτερική κατάσταση της Γερμανίας, στην έλλειψη επενδύσεων, ή στις ανισορροπίες του ισοζυγίου πληρωμών. Αυτό θα ήταν μία σημαντική συμβολή, που η Ευρώπη περιμένει εδώ και πολύ καιρό, από τη Γερμανία, και αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής”, πρόσθεσε ο Ιταλός Υπουργός.

NO COMMENTS

Leave a Reply