Οι Πράσινοι στη Γερμανία λένε όχι στη παράταση του μνημονίου

Οι Πράσινοι στη Γερμανία λένε όχι στη παράταση του μνημονίου

reich708

Οι Πράσινοι προτίθεται να ψηφίσουν αρνητικά στην πρόταση που φέρνει στο Κοινοβούλιο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με τη δίμηνη παράταση του Ελληνικού Προγράμματος, και τη γραμμή προληπτικής στήριξης προς τη χώρα μας, έτσι όπως αποφασίστηκαν προ ημερών στο Eurogroup.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στο Βερολίνο, η κίνηση αυτή δεν αποτελεί “εχθρική” κίνηση προς την Ελλάδα, αλλά μάλλον μομφή προς την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο και κατηγορεί, το Κόμμα των Πρασίνων, ότι δεν τηρεί τους κανονισμούς του Κοινοβουλίου.

Υποστηρίζουν, δε, πως θα έπρεπε προηγουμένως να υπάρχει σχετική έκθεση, τόσο από την ΕΚΤ, όσο και από την Κομισιόν, για να ψηφίσουν την πιστωτική γραμμή.

Το Κόμμα των Πρασίνων, κατηγορεί στην ουσία τη Γερμανική Κυβέρνηση, ότι δίνει «λευκή επιταγή» στην Ελλάδα. Πιθανότατα αρνητική θα είναι η στάση στο Κοινοβούλιο και του Κόμματος της Αριστεράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανώτατο στέλεχος της Κυβέρνησης Μέρκελ, ανέφερε ότι το Βερολίνο παρακολουθεί στενά και με υπομονή τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλησε να σχολιάσει. Εάν συμβεί αυτό, θα δούμε τι θα κάνουμε τότε, φέρεται να δήλωσε.

Η συζήτηση στη Γερμανική Βουλή, για την ψήφιση της δίμηνης παράτασης του μνημονίου στην Ελλάδα, με παράλληλη έναρξη των διαβουλεύσεων για την πιστωτική γραμμή της χώρας ξεκινά στις 10 το πρωί.

Στο ξεκίνημα της συζήτησης θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

NO COMMENTS

Leave a Reply