Επίθεση στα γραφεία γαλλικού περιοδικού, τουλάχιστον έντεκα νεκροί

Επίθεση στα γραφεία γαλλικού περιοδικού, τουλάχιστον έντεκα νεκροί

B6vY6mDIAAEI5k1.jpg-large

To Charlie Hebdo είχε βρεθεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο εξαιτίας σκίτσων που είχαν θεωρηθεί προσβλητικά για το Ισλάμ.

Ένοπλοι γάζωσαν τα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, με την Εισαγγελία να μιλά για έντεκα νεκρούς. Οι φόβοι όλων στρέφονται σε δράση Ισλαμιστών.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Εισαγγελίας, σκοτώθηκαν έντεκα άτομα στην επίθεση. Νωρίτερα, αστυνομικός εκπρόσωπος, είχε μιλήσει για έναν νεκρό δημοσιογράφο, και άλλα τρία άτομα τραυματίες.

Αστυνομική πηγή αναφέρει ότι μεταξύ των νεκρών είναι και δύο αστυνομικοί, ενώ δέκα άτομα τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

“Πρόκειται για σφαγή”, δήλωσε δημοσιογράφος του περιοδικού.

Στο σημείο της επίθεσης έφτασε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανουά Ολάντ, και στη συνέχεια θα συγκαλέσε έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Οι δράστες διέφυγαν με δύο ξεχωριστά οχήματα. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως επρόκειτο για δύο μασκοφόρους ενόπλους.

Οι φόβοι όλων πέφτουν σε επίθεση με Ισλαμιστικό «άρωμα», καθώς το περιοδικό είχε δημοσιεύσει προ ετών σατιρικά καρτούν, με στόχο τον Μωάμεθ, ενώ τρία περιστατικά στο τέλος Δεκεμβρίου, είχαν εντείνει τους φόβους για δράση ακραίων σε Γαλλικό έδαφος.

Το περιοδικό είχε πέσει θύμα εμπρηστικής επίθεσης στο παρελθόν, επίσης με αφορμή σκίτσα που είχαν κριθεί προσβλητικά.

Ενδεικτικά, λιγότερο από μία ώρα πριν το περιστατικό, το twitter του περιοδικού, είχε αναρτήσει σατιρικό σκίτσο με «ευχές» του αρχηγού της τζιχαντιστικής ISIS (του αυτοαποκαλούμενου «χαλίφη της Βαγδάτης»).

NO COMMENTS

Leave a Reply