Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ όποιος κι αν κερδίσει τις...

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ όποιος κι αν κερδίσει τις εκλογές

assets_LARGE_t_420_54300353_type12128

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επανέλαβε την Τρίτη, από το Τόκιο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

“Όσον αφορά το Eurogroup, θα δουλέψουμε με οποιονδήποτε κερδίσει στις εκλογές στην Ελλάδα, και θα διατηρήσουμε την Ευρωζώνη ακέραιη”, είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι, οι 19 χώρες μέλη είναι έτοιμες να δουλέψουν με οποιονδήποτε κι αν κερδίσει στις εκλογές, προσθέτοντας πως, “οποιαδήποτε εικασία σχετικά με αυτό το θέμα είναι ακατάλληλη”.

Ο Ντάισελμπλουμ υπενθύμισε πως, ότι η παρούσα φάση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας καταλήγει την 1η Μαρτίου του 2015, σημειώνοντας ότι, “πριν από την ημερομηνία αυτή, θα συναντηθούμε με εκείνους που θα αναδειχθούν νικητές στις εκλογές”.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, είπε ακόμη πως υπάρχει μια συνεννόηση στην Ευρωζώνη, ότι αν μια χώρα χρειάζεται στήριξη, θα της παρασχεθεί υπό προϋποθέσεις οι οποίες, όμως -όπως τόνισε- δεν τίθενται για να τιμωρηθεί μια χώρα, αλλά για να γίνει και πάλι οικονομικά ανεξάρτητη.

NO COMMENTS

Leave a Reply