Τι γράφει ο ξένος τύπος για τις Βουλευτικές Εκλογές στην Ελλάδα

Τι γράφει ο ξένος τύπος για τις Βουλευτικές Εκλογές στην Ελλάδα

9612453875822844203

Καρφωμένο στην Ελλάδα είναι το βλέμμα του πλανήτη, με τα διεθνή ΜΜΕ, να κάνουν εκτενείς αναφορές στην κρισιμότητα των εκλογών, και την πιθανότητα για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, και όσα αυτή μπορεί να σημαίνει.

Αναλυτικά:

BBC: Με τίτλο, “Οι Έλληνες ψηφίζουν σε εκλογές όλα ή τίποτα”, το BBC αναφέρει ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα, σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων της διάσωσής της με τους δανειστές.

Guardian: Αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις που δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά, γράφοντας ότι “Οι Έλληνες ψηφοφόροι αναμένεται να απορρίψουν τη λιτότητα”.

CNN: “Eλπίδες των Ελλήνων για ένα πιο σταθερό μέλλον”, αλλά, “πιθανότητα το αποτέλεσμα να οδηγήσει σε σύγκρουση με τους πιστωτές”.

New York Times: Κάνουν αναφορά, στην πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, να σχηματίσει την πρώτη Κυβέρνηση στην Ευρώπη που τάσσεται κατά της λιτότητας.

Bloomberg: Αναλύει τα πιθανά σενάρια με νίκη ΣΥΡΙΖΑ, και συμβιβασμό Τσίπρα απέναντι στους δανειστές, .

Associated Press: Αναφέρει ότι, φαβορί είναι κόμμα που τάσσεται κατά των όρων του δανεισμού (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά τονίζει ότι, η αυτοδυναμία είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Reuters: “Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει σε νίκη – ορόσημο στις εκλογές”, είναι ο τίτλος του ειδησεογραφικού πρακτορείου, το οποίο σημειώνει ότι, “μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μία αλλαγή για την Ευρώπη”.

Die Welt: Η γερμανική εφημερίδα θέτει στο επίκεντρο το κοινό νόμισμα της Ευρώπης, γράφοντας ότι, “το ευρώ, βρίσκεται μπροστά στον μεγαλύτερο πόλεμο νεύρων της ιστορίας του”, σημειώνοντας το ενδεχόμενο σύγκρουσης Ελλάδας – δανειστών.

Der Spiegel: “Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει ήδη τον εαυτό του νικητή”, παρατηρεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ενώ η Frankfurter Allgemeine Zeitung βλέπει τις εκλογές, ως “δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή πολιτική των περικοπών”.

Handelsblatt: Η οικονομική γερμανική εφημερίδα σχολιάζει τα πλάνα του ΣΥΡΙΖΑ. “Κατώτατος μισθός, κοινωνικές παροχές, πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει τα πάντα, ο ρεαλισμός δεν παίζει ρόλο”, γράφει.

N-TV: “Μπορεί να κερδίσει η ελπίδα”, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, που τονίζει ότι, “πολλοί Έλληνες έχουν κουραστεί με τα παλιά κόμματα”.

Le Monde: Με ερώτημα, προσεγγίζει τις Ελληνικές Εκλογές, η Γαλλική εφημερίδα, αναρωτώμενη, να πάμε “προς θρίαμβο του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα;”. Απαντά, ωστόσο, ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται δεδομένη, γράφοντας ακόμα, και για θρίαμβο με 10% διαφορά.

Liberation: “Δεδομένη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ”, γράφει η Liberation, η οποία τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας βάσισε την εκστρατεία του στο “αύριο”.

La Republicca: “Η Ελλάδα ψηφίζει, η Ευρώπη περιμένει”, ο τίτλος της Ιταλικής εφημερίδας, που βλέπει διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας στις 7 μονάδες, και στο “ιστορικό” αποτέλεσμα.

Corriere della Sera: Ως “ψήφο της αλήθειας”, “βαφτίζει” η Ιταλική εφημερίδα την ψήφο των Ελλήνων. “Πρωταγωνιστής ο Τσίπρας, ο ηγέτης που έχει πείσει τους Έλληνες, ότι ο χρόνος της λιτότητας πρέπει να τελειώσει”, αναφέρει η εφημερίδα.

NO COMMENTS

Leave a Reply