Γερμανία: Ανοιχτή η πιθανότητα επιμήκυνσης του Ελληνικού Χρέους

Γερμανία: Ανοιχτή η πιθανότητα επιμήκυνσης του Ελληνικού Χρέους

9612728766614691767

Έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση, όταν θα σχηματιστεί, δηλώνει η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγελα Μέρκελ, δια του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ.
Η Μέρκελ περιμένει, ωστόσο, ότι η νέα Κυβέρνηση, θα σεβαστεί τις ήδη συναφθείσες συμφωνίες.

“Είναι σημαντικό για μάς, τα μέτρα της νέας Κυβέρνησης, να στοχεύουν στη συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, το οποίο σημαίνει ότι, οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν”, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και επανέλαβε, ότι στόχος της Γερμανικής Κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ανοιχτή την πιθανότητα επιμήκυνσης, του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης άφησε η εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, η οποία, ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου “κουρέματος” του Ελληνικού Χρέους, ή αναδιάρθρωσής του.

“Αυτό, (σσ: η επιμήκυνση του προγράμματος), είναι σίγουρα μια πιθανότητα, ή μια επιλογή, και θα συμμετάσχουμε εποικοδομητικά σε κάθε συζήτηση”, δήλωσε η κ. Κοτέ, και πρόσθεσε ότι, “όπως πάντα, εξαρτάται από το πώς θα διατυπωθεί, ένα τέτοιο αίτημα, και από το γενικότερο πλαίσιο, αλλά είναι κατ΄αρχήν μια επιλογή”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι έτοιμη να συζητήσει με τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Υπενθύμισε ότι, η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικές προόδους και τόνισε, ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεχίσει τη βοήθειά της προς τη χώρα.

Ερωτηθείς, αν ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχει μετανιώσει για τη δήλωσή του, ότι θα προτιμούσε να βλέπει οικεία πρόσωπα στην Ελλάδα, σημείωσε ότι, ο κ. Γιούνκερ και ο Α. Τσίπρας γνωρίζονται από την προεκλογική περίοδο, πριν τις Ευρωεκλογές, και υπενθύμισε, ότι και παλαιότερα είχε διευκρινίσει πως, η λέξη οικεία πρόσωπα προσφέρεται για πολλαπλές ερμηνείες.

NO COMMENTS

Leave a Reply