Τσίπρας: Στο σωστό δρόμο για συμφωνία

Τσίπρας: Στο σωστό δρόμο για συμφωνία

image-2.ashx

Θετικά μηνύματα, ότι ο διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων προχωρά, έστειλαν ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε κοινές δηλώσεις τους, στην έδρα της Ευρωβουλής, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ, η οποία έγινε σε ασυνήθιστα καλό κλίμα.

“Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία, αλλά βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο για να βρούμε μια βιώσιμη λύση”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την “εξεύρεση κοινά αποδεκτή λύσης, για το κοινό μας μέλλον” και επισημαίνοντας ότι “η ιστορία της ΕΕ είναι ιστορία διαφωνιών, αλλά στο τέλος της ημέρας επιτυγχάνονται συμβιβασμοί”.

Εξέφρασε ακόμη τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης, και την ετοιμότητά της να υπάρξουν αποτελέσματα, υπογραμμίζοντας: “Σεβόμαστε τους κανόνες της ΕΕ, και θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε”.

“Πιστεύουμε ότι εντός αυτού του πλαισίου, μπορούμε να βρούμε μια κοινά αποδεκτή και βιώσιμη λύση για τον λαό μας και την κοινή μας προοπτική”, κατέληξε.

Εξάλλου, ο Μ. Σουλτς τόνισε ότι, ένας Πρωθυπουργός που έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες, είναι ένας Πρωθυπουργός που δίνει μάχη για συνεργασία και όχι για τον διχασμό της ΕΕ, κάτι το οποίο αποτελεί πολύ ισχυρό και θετικό μήνυμα.

Ο διάλογος που προωθεί ο κ. Τσίπρας, αποτελεί τη βάση για συμβιβασμούς και εποικοδομητικές λύσεις, είπε και τόνισε ότι, “αυτοί που πήραν τα χρήματά τους εκτός χώρας, θα πρέπει τώρα να συμβάλουν στην επίτευξη λύσης”.

Η Κυβέρνηση, μπορεί να υπολογίζει στην απόλυτη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αυτό το μέτωπο, πρόσθεσε.

Εξάλλου, με προσωπικό του μήνυμα στο Twitter, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ, χαιρέτησε την εγκάρδια χειραψία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά επέμεινε στην ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, πριν από οποιαδήποτε συμφωνία.

Τσίπρας και ο Σουλτς, δεν απάντησαν σε ερωτήσεις, γιατί ο Πρωθυπουργός έπρεπε να αποχωρήσει για τη Γαλλία, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η συνάντηση θα γίνει στις 15:30 ενώ όπως έγινε γνωστό. Μετά από αυτή οι δύο Πρωθυπουργοί θα κάνουν δηλώσεις, αλλά δεν θα δεχθούν ερωτήσεις από εκπροσώπους των ΜΜΕ.

NO COMMENTS

Leave a Reply